Sekulić i Brajušković o planovima razvoja Kolašina

Kolašinska lokalna uprava, kako on tvrdi, ima dobru i kontinuiranu saradnju sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 16:14h

Nastavak definisanja planova oko sportske zone, priprema predstojeće turističke sezone, ali povećanje proizvodnje zdrave ekološke hrane i njen plasman u ugostiteljskim objektima, bile su teme razgovora ministra turizma i održivog razvoja Predraga Sekulića sa predsjednikom Opštine Kolašin Darkom Brajuškovićem.

Prema riječima Brajuškovića obezbjeđivanje uslova da Kolašin postane centar za pripremu sportista je vrlo bitan projekat za taj grad.

“Akcenat je stavljen na realizaciju započetih projekata, kada su u pitanju detaljni planovi za sportsku zonu,što je za naš grad. Projektovanje Kolašina kao centra za pripremu sportista i ulaganja u toj sportskoj zon naslanja se na već postojeću, turističku infra strukturu i upotpunjava tu ponudu. Takođe smo razgovarali o mogućnosti povezivanja iuvezivanja proizvodnje zdrave ekološke hrane sa našeg prostora,kroz plasman toga u okviru turističkih kapaciteta,što bi donijelo korist i na jednoj i na drugoj strani” kazao je Brajušković.

Kolašinska lokalna uprava, kako on tvrdi, ima dobru i kontinuiranu saradnju sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja.

Brajušković je kazao i da je sa Sekulićem razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture u susret novoj sezoni.

Svi napori Opštine

Pema Sekulićevim riječima, kolašinska lokalna uprava čini sve da iskoristi na najbolji način potencijale tog kraja. To će, kako on tvrdi, u budućnosti sigurno dati dobre rezultate.

“Razvojni projekti su tu, imamo najave gradnje nekoliko hotela u prigradskim zonama, a sa druge strane imamo priču o budućim sportskim terenima, sportskoj zoni i ne treba zaboraviti da je Vlada Cne Gore prepoznala preduzetnički duh lokalne samouprave Kolašina. U Kolašinu jei jedan od dva projektovana biznis centra na sjeveru Crne Gore. Čini mi se da u narednom periodu možemo upravo po tom osnovu očekivati i nešto bolje i kvalitetnije rezultate", rekao je Sekulić novinarima, nakon razgovora sa predsjednikom Opšine Kolašin.

Kakda je riječ o razvoju turizma u Kolašinu, on smatra da je već dovoljno učinjeno u proteklom periodu, ali i da, kako kako je kazao “prave stvari se tek očekuju kroz valorizaciju potencijala Bjelasice.”

Bonus video: