Iliji Zejaku srušen dio kuće, sa porodicom napustio Nikšić

"Znam da nemam građevinsku dozvolu, ali nijesam jedini. U Humcima je sve nelegalno urađeno", uzalud je govorio Zejak dok je brisao suze
243 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 19:33h

Uz asistenciju policije, a uz prisustvo Hitne službe i socijalnih radnika, u nikšićkom prigradskom naselju Humci srušen je dozidani objekat Ilije Zejaka.

On je nakon jednosatnog ubjeđivanja sa policijom, vidno iznerviran, zajedno sa suprugom i sinom napustio kuću i poručio da odlaze iz Nikšića, ne objašnjavajući kuda.

Objekat, koji je Zejak po sopstvenom priznanju nelegalno sagradio je srušen po nalogu Komunalne policije, a po prijavi prvog komšije porodice Zejak. Prethodnog dana Zejak je u holu Opštine Nikšić štrajkovao glađu, tražeći od nadležnih da odustanu od rušenja objekta do izrade Detaljnog urbanističkog plana.

"Ono što smo mukom sticali godinama srušiše nam za jedan tren. Ostavljam sve ovo opštinskim rušiteljima, a mi odlazimo odavde", kazao je Zejak odlazeći sa porodicom.

On se prije rušenja sa nekoliko rođaka i komšija popeo na krov dozidanog objekta pokušavajući da odloži rušenje.

"Znam da nemam građevinsku dozvolu, ali nijesam jedini. U Humcima je sve nelegalno urađeno. Neka mi ostave objekat dok se ne uradi Detaljni urbanistički plan, pa ako se ne bude uklopio u taj plan, neka tada ruše sve, srećno im bilo", uzalud je govorio Zejak dok je brisao suze.

On je optužio Komunalnu policiju da mu zbog komšijske svađe ruše dio kuće i uništavaju krov nad glavom.

"Uništavaju mi porodicu. Neka im je to na dušu. Ako mojih 40-ak kvadrata smeta putu ili bilo kome, rušite, srećno vam bilo. Zašto sam samo ja zasmetao nekome od nadležnih, kada samo hoću da kao i ostali stvorim, makar, pristojne uslove za život", kazao je Zejak.

Komšije su negodovale, potvrđujući da je u Humcima skoro sve nelegalno sagrađeno, da ne treba sirotinji da ruše ono što su s mukom sagradili. Sve je bilo uzaludno. Radnici zaduženi za uklanjanje objekta iznijeli su inventar, skinuli dva prozora i vrata sa objekta i porušili nelegalno sagrađenih četrdesetak metara kvadratnih.

I dok su komšije i porodica Zejak negodovali zbog rušenja objekta, jedino nije bilo komšija sa kojima Zejak dijeli zid od kuće i koji su prijavili nelegalnu gradnju. Uzalud su novinari pokušavali da dobiju odgovor zašto je komšijama smetao pomenuti objekat. Niko nije otvarao vrata.

Načelnik Komunalne policije Zdravko Vlahović, dan uoči rušenja, kazao je da je Zejak iskoristio sva redovna i vanredna pravna sredstva, da su svi odbili njegovu žalbu i potvrdili rješenje Komunalne policije. Zejak je, prema riječima Vlahovića, prvobitno izjavio da se radi o garaži, a ne stambenom objektu, kako je kasnije tvrdio.

Galerija

Bonus video: