Akcija Bar-Koda i Banke hrane: Sir za Rome u Podgorici, uskoro pomoć i za sjever

Na na ovaj način želimo da pokažemo solidarnost, humanost i brigu za svoje sugrađane
60 pregleda 0 komentar(a)
vrela ribnicka, romi. djeca, Foto: Boris Pejović
vrela ribnicka, romi. djeca, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2011. 15:14h

Predstavnici firme „Bar-Kod“ i humanitarne fondacije „Banka hrane“ Podgorica su obezbijedili i distribuirali oko 350 kilograma trapista članovima Udruženja raseljenih Roma i Egipćana sa Kosmeta u Crnoj Gori nastanjenim u Podgorici. Predstavnici „Banke hrane“ najavili su veliku humanitarnu akciju „Podgorica sjeveru Crne Gore“.

"Romska populacija živi na rubu egzistencije u vrlo neuslovnim barakama, te predstavlja kategoriju društva, koju je najviše pogodila nemaština. Pored toga što se suočavaju sa glađu i siromaštvom, njihov veliki problem je i neriješen status u Crnoj Gori. Ovo udruženje broji nešto više od 150 porodica, što znači da preko hiljadu osoba živi u uslovima nedostojnim čovjeka", saopštili su iz „Banke hrane“.

Predstavnici „Banke hrane“ kazali su da je humanitarna akcija „Podgorica sjeveru Crne Gore“ namijenjena materijalno ugroženim porodicama iz Berana, Bijelog Polja i Pljevalja.

"Na na ovaj način želimo da pokažemo solidarnost, humanost i brigu za svoje sugrađane i da tako pokušamo da poboljšamo lošu socijalnu sliku sjevera Crne Gore. Apelujemo na potencijalne donatore, proizvođače, uvoznike, veletrgovine, maloprodajne objekte, da doniraju osnovne životne namirnice, organizacije da pomognu u radu “Banke hrane”, kao i sve zainteresovane građane da se priključe našem volonterskom timu i da zajedno realizujemo brojne planirane akcije", kazali su predstavnici „Banke hrane“.

Bonus video: