Sa ulcinjskih polja sakupljeno više od 10 hiljada tona soli

“So je vrlo kalitetna i čista. Sada nas očekuje borba za tržište, jer nas tu nije bilo već godinu”, kazao je Mitrović
61 pregleda 0 komentar(a)
solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.09.2011. 17:55h

Sedamdeset peta berba soli u ulcinjskoj Solani “Bajo Sekulić” okončana je u srijedu veče i, kako tvrde u upravi najstarijeg ulcinjskog kolektiva, više nego uspješno.

Rukovodilac finansijskog sektora Saša Mitrović, kazao je da je prikupljeno više od deset hiljada tona soli, što je više nego što su prije dva-tri mjeseca očekivali i najveći optimisti.

“Imali smo proljetos diverziju na punktnom postrojenju u Đeranama, zbog čega je proces proizvodnje kasnio mjesecima. Uz to, suočavali smo se i sa drugim problemima u poslovanju, tako da jedno vrijeme nijesmo znali da li će berbe uopšte biti”, kazao je Mitrović.

Na berbi je bilo angažovano oko 90 sezonaca, a kako je “Vijestima” ispričalo nekoliko njih, i zarade su bile preko očekivanja.

Sakupljači soli, koji su podnijeli najveći teret berbe, kako saznaju “Vijesti”, imali su dnevnice i više od 30 eura. To je mnogo više nego svih ranijih godina.

So kvalitetna i čista

Mitrović je rekao da su sezoncima isplaćene dvije tranše u roku i da posljednju, treću, mogu očekivati do 5. oktobra.

“So je vrlo kalitetna i čista. Sada nas očekuje borba za tržište, jer nas tu nije bilo već godinu”, kazao je Mitrović.

Mitrović je ranije kazao da je nova uprava, na čelu sa Dragišom Rosandićem, zadovoljna tokom berbe.

“Poslije svega što je radio raniji menadžment, te sabotaže na pumpnom postrojenju u Đeranama i svega što nas je pogodilo posljednjih mjeseci, zadovoljni smo što uopšte imamo berbu i što nijesmo na birou rada, kazao je “Vijestima” nedavno Mitrović.

Bonus video: