Goran Rakočević predsjednik Upravnog odbora KIC-a Budo Tomović

U upravnim odborima gradskih firmi nema više članova SDP-a
761 pregleda 0 komentar(a)
sito rakocevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
sito rakocevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.09.2011. 16:43h

Doskorašnji ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Goran Sito Rakočević imenovan je za predsjednika Upravnog odbora KIC-a "Budo Tomović".

Rakočevića je na tu funkciju jednoglasno izabrao Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada.

Ostaje samo da odbornici Skupštine Glavnog grada to potvrde na sjednici u četvrtak. On će zamijeniti Aleksandra Jovićevića, dosadašnjeg predsjednika UO KIC "Budo Tomović.

Rakočević je diplomatsku službu zvanično napustio na lični zahtjev, mada je iz izvora bliskih šefu diplomatije Milanu Roćenu nezvanično saopšteno da nije bio zadovoljan radom ambasadora u Zagrebu.

Rakočević je nedavno, zejedno sa Duškom Kneževićem, izabran u Upravi odbor “Budvanske rivijere”

Rakočević je nedavno rekao “Vijestima” da napušta funkciju ambasadora kako bi prihvatio ponudu vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića koju bi, kako je rekao, bilo ”nevaspitano” odbiti.

Trebalo je da postane potpredsjednik Atlas grupe.

Rakočević je nedavno, zejedno sa Duškom Kneževićem, izabran u Upravi odbor “Budvanske rivijere”.

Brojne promjene

Odbor za izbor i imenovanja je jednoglasno podržao razriješenje dužnosti izvršnog direktora “Tržnice i pijace” Miodraga Šofranca kao i odluku Upravnog odbora JP “Zelenilo” o razriješenju direktora Srđana Mugoše.

Data je i saglasnost članova odbora da se razriješi dužnosti izvršni direktor “Parking servisa” Milivoje Jauković, direktor JU Narodne biblioteke “Radostav Ljumović” Nebojša Burzanović, dok je umjesto njega imenovan VD direktora Milisav Popović.

Odbor za izbor i imenovanja je jednoglasno podržao razriješenje dužnosti izvršnog direktora “Tržnice i pijace” Miodraga Šofranca

Odbor je dao saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci o imenovanju direktora Ustanove Aleksandra Radinovića.

Slobodan Stojanović član Odbora za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine Glavnog grada razriješen je sa dužnosti a umjesto njega je imenovan Aleksandar Odalović.

Odbor je jednoglasno podržao i inicijative o smjeni i imenovanju organa upravljanja u javnim službama. Petar Živković je razriješen dužnosti člana UO JP “Vodovod i kanalizacija”, kao i Branko Raičević, član UO JP “Čistoća”.

Data je i saglasnost članova odbora da se razriješi dužnosti izvršni direktor “Parking servisa” Milivoje Jauković

Umjesto Miodraga Ražnatovića člana UO JP “Zelenilo” odbor je imenovao Edina Lekića.

Mirko Pajović nije više član UO JP “Pogrebne usluge”, dok su umjesto članova odbora JP “Komunalne usluge” Gorana D. Miranovića i Slavka Boljevića imenovani Stanislava Martinović i Milka Šćepović.

Član UO JP “Sportski objekti” Musaja Pepić je razriješen dužnosti .

Članovi odbora “Tržnice i pijace” Slobodan Stojanović i Milovan Šušović razriješeni su dužnosti a zamijeniće ih Ivana Radulović-Gatolin i Slobodan Gluščević. Milovan Lekić više nije član UO “Puteva”, odlukom odbora.

Irfan Taljanović je jednoglasno izabran za novog predsjednika Odbora direktora “Parking servisa” umjesto dosadašnjeg predsjednika Zorana Rakočevića.

Vladan Lalović nije više član Odbora direktora “Deponije”, kao i Svetozar Dajković koji nije više član Odbora direktora Agencije za izgradnju Glavnog grada, saglasno odluci Odbora za imenovanja.

Azra Kapić je odlukom odbora nova u Odboru direktora Agencije za stanovanje i tu dužnost će obavljati umjesto Marka Ćulafića. Zuvdija Hodžić je novi član Upravnog odbora Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” umjesto Koviljke Bandović.

U upravnim odborima gradskih firmi nema više članova SDP-a

Dragiša Vuksanović je razriješen dužnosti člana Pozorišnog savjeta u Gradskom pozorištu, a umjesto njega je izabran Borislav Stjepanović. Nenad Šoškić je umjesto Jovana Đurišića postavljen na mjesto predsjednika Upravnog odbora “Muzeja i galerija”.

Aleksandra Dalibašić je razriješena sa mjesta predsjednice Upravnog odbora javne ustanove za brigu o djeci “Dječji savez”, umjesto nje je izabran Nermin Abdić koji je bio doskorašnji član odbora, a novi član odbora je Vladimir Racković.

Snežana Mijušković je razriješena sa dužnosti člana Upravnog odbora JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

U upravnim odborima gradskih firmi nema više članova SDP-a.

Poklanja 200 stanova

Gradonačelnik Miomir Mugoša, koji je prisustvovao sjednici Odbora, najavio je da će u narednoj godini biti podijeljeno oko 200 stanova, i da će se potruditi da javnost bolje informiše o licima koja su dobila stanove, kao i na osnovu čega.

" Prosto nekad se ne mogu sve situacije predvidjeti. Veoma je teško riješiti neke slučajeve u vezi davanja stanova. Jasno je da svi žele stan, i to nije nikakav problem ali valjalo bi sačuvati intimu nekih ljudi.

Pošto ima dosta osjetljivih detalja u davanju stanova nije sve za javnost, i porodice koji su socijalni slučajevi i imaju velike probleme nisu za eksponiranje u medijima. Što se tiče imena rukovodioca koji su dobili stanove sva su objavljena u štampi. Svaka odluka o davanju stana se donosi konsenzusom, a bilo je i lakih i teških odluka – rekao je Mugoša.

U Komisiji za rješavanje stambenih potreba lica koja bira ili imenuje Skupština i Gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad umjesto dosadašnjih članova komisije Raška Konjevića, Damira Šehovića i Nade Stanišić imenovani su Slobodan Stojanović, Nedžada Drešević i Snežana Mijušković.

Posao za štićenice iz Bijele

Gradonačelnik Mugoša je najavio da će djevojčice, štićenice doma iz “Bijele” koje su na donatorskoj noći na bazenu “Lido” u Porto Montenegru prije petnaest dana dobile stan biti zapošljene u Ministarstvu odbrane i da će im vjerovatno biti dodijeljen još jedan stan.

Mugoša je na donatorskoj noći tada uručio ključeve stana djevojčicama koje će ga koristiti dok ne steknu mogućnost da se osamostale, a tada je i najavio da ima u planu da isto to uradi i za dva momka iz ove ustanove.

Bonus video: