Mugoša: Stanari koji ostanu bez kuća dobiće komforne stanove

"Što se tiče odnosa u koaliciji, ona je na snazi, a šta će i kako biti u ponedeljak će, uoči sjednice, biti poznat stav"
56 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2011. 17:50h

U novoj zgradi na Tuškom putu, za koju je grad obezbijedio parcelu i komunalno je opremilo, a koja će kroz privatno javno partnerstvo sa firmom Kroling na kraju koštati nešto manje od tri miliona eura, za godinu dana krov nad glavom dobiće 95 porodica.

U zgradi na mjestu nekadašnje Kamionske pijace, stanove će dobiti zaposleni u službama Glavnog grada, kao stanari iz kolektivne stambene zgrade, sa ugla ulica Radosava Burića i 27. marta, odakle će biti uklonjena 32 stana.

Do kraja mjeseca, kako je najavio gradonačelnik Miomir Mugoša, po istom principu počeće izgradnja i još jedne šestospratnice u istom dijelu grada, vrijedna nešto više od tri miliona eura, a čiji se završetak očekuje do kraja naredne godine.

U blizini gradilišta, koje su obišli predstavnici grada, Mugoša se nada i skorijoj izgradnji stanova za penzionere

"U toj zgradi, Glavni grad će dobiti 1.600 metara neto stambene površine, a nešto kasnije biće poznata i tačna struktura stanova", objasnio je Mugoša.

Budući stanari, čije će kuće biti srušene, Mugoša tvrdi, u novim zgradama dobiće ništa manje komforne stanove.

Grad ostavio rezervnu zonu

U blizini gradilišta, koje su obišli predstavnici grada, Mugoša se nada i skorijoj izgradnji stanova za penzionere, gdje je zemljište takođe dodijelio grad i komunalno ga opremilo.

Komentarišući inicijativu o smjeni predsjednika gradske Skupštine Raška Konjevića, Mugoša nije želio da iznese stav njegove partije o tom pitanju

Prema Ulici Mitra Bakića, Mugoša je objasnio da je grad ostavio rezervnu zonu za izgradnju još jedne stambene zgrade u narednom periodu, takođe za rješavanje potrebe stambenog pitanja zaposlenih u Glavnom gradu.

"Na lokaciji prema četvrtoj fazi miniobilaznice, grad će račistiti trasu ka bulevaru 40, sve do novog bulevara, ali smo pripremljeni da ćemo se susresti sa problemima imovinsko- pravne prirode, jer tamo stanuje takođe par porodica, od 18, u stanju socijalne potrebe", kazao je Mugoša.

Koalicija funkcioniše

Komentarišući inicijativu o smjeni predsjednika gradske Skupštine Raška Konjevića, Mugoša nije želio da iznese stav njegove partije o tom pitanju, ali je iznio saznanje da se na jučerašnjem skupštinskom Odboru nadležnom za procesuiranje tačke o njegovom razrješenju, nije niko pojavio od inicijatora inicijativa.

"Što se tiče odnosa u koaliciji, ona je na snazi, a šta će i kako biti u ponedeljak će, uoči sjednice, biti poznat stav. Ništa spektakularno ne očekujem, ali ne želim da prejudiciram. Najvažnije je da će najveći dio programa koji smo građanima obećali, ostvarimo", poručio je Mugoša.

Bonus video: