Evo kako se plaća struja u Šušanju

Na listi pritužbi stanara su i neriješena kanalizacija, elektronapajanje je preko kabla koji je „služio za mješalicu tokom gradnje zgrada i sada je opasnost za djecu“.
194 pregleda 0 komentar(a)
racun ilino, Foto: Anto Baković
racun ilino, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.02.2011. 15:46h

Od samog useljenja do danas, punih 8 godina zgrade u barskom naselju Ilino, u Šušanju, nemaju upotrebnu dozvolu.

"Niti je riješena njihova infrastruktura iako smo svi mi izmirili obaveze prema investitorima Sadiji Lavroviću i Veselinu Lekoviću. Tražimo od Opštine Bar i resornog ministarstva da preuzmu stvar i odgovornost u svoje ruke i konačno riješe naše muke", poručili su vlasnici stanova i poslovnih prostora u zgradama „Lavrović“ i „Leković“.

Rajko Zindović, Mirsad Bitić, prof. Vukota Minić, Mihailo Minić, Milenko Ćuković, Nedeljko Šestović i Vesko Vukčević koji pred medijima zastupaju pedesetak stanara ovih zgrada, tvrde da ih čeka sudbina ostrva jer su sa svih strana okruženi tuđim placevima .

"Vlasnici ovih privatnih posjeda već su nagovijestili da će nam zabraniti prilaz zgradi i sve to iako smo, kako nam je rečeno, platili parkinge prilikom kupovine stanova. Investitor Lavrović sada traži od stanara u svojoj zgradi da kupe parking prostor na njegovom placu ispred zgrade", saopštili su stananri.

Strujne račune nam ispisuje rukom investitor, što sad odbijamo da plaćamo jer tražimo zvanične obračune Elektrodistribucije koliko je ko potrošio

Na listi pritužbi stanara su i neriješena kanalizacija, elektronapajanje je preko kabla koji je „služio za mješalicu tokom gradnje zgrada i sada je opasnost za djecu“.

"Strujne račune nam ispisuje rukom investitor, što sad odbijamo da plaćamo jer tražimo zvanične obračune Elektrodistribucije koliko je ko potrošio. Osim prepirki, bilo je i fizičkih obračuna kada je investitor Lavrović doveo čovjeka da isključuje struju po stanovima zbog neplaćanja ovakvih računa".

Stanari su isprićali da obije zgrade imaju po jedan strujomjer na koji EPCG šalje račun investitoru, a on računa pojedinačnu potrošnju, za svaki stan posebno.

Ovi sukobi, ali i zahtjevi vlasnika lokala da im investitori nadoknade štetu što nemaju upotrebne dozvole, već godinama čekaju na razrješenje u Osnovnom sudu bar.

O svemu su obaviještene i lokalne vlasti, tvrde vlasnici stanova i žale se što do sada nijesu dobili nikakav odgovor.

"Napominjemo da je prema starom DUP-u za Ilino ovdje bila predviđena kompletna infrastruktura, zelenilo, uređen prilaz zgradama, parking prostori. Nakon izmjena i dopuna DUP-a toga više nema. Ima nas koji bi da prodamo stanove i riješimo se više ove muke, ali, kako kad nemamo kompletirane papire. I sve se ovo dešava na samom ulazu u urbani dio Bara-zaključuju nezadovoljni stanari".

Leković je kazao “Vijestima” da je na službenom putu u inostranstvu do sredine iduće sedmice, dok je broj telefona Lavrovića, poznat novinaru “Vijesti”, bio isključen.

Bonus video: