Vojičić neće da potpiše novi ugovor o radu

"Ugovor sam potpisao na četiri godine u skladu sa pravilnikom kojim je to regulisano, novi neću praviti ni sa kim. Ako mislite da to nije u redu, to je vaša stvar“.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 16:37h

Savjet RTCG nije usvojio pravilnik o zaradama.

Nakon dvočasovne rasprave, pravilnik je vraćen na doradu, a Savjet je obavezao menadžment RTCG da, uz obavezno konsultovanje pravne službe, dorade tekst najkasnije do 15. februara.

Zaposlenima u Javnom servisu, u skladu sa ranijim zaključkom Savjeta, januarska zarada biće isplaćena sa takozvanim varijabilama, odnosno nagradama.

Javni servis isplatio je umanjene decembarske plate, nakon što su pojedini članovi Savjeta 23. decembra upozorili generalnog direktora Branka Vojičića da ne može nagrađivati radnike bez prethodno donesenog pravilnika o zaradama.

Savjet je pravilnik vratio na doradu, prije svega, jer se tim dokumentom nije definisan nijedan kriterijum po kojem to tijelo potpisuje ugovor sa generalnim direktorom TVCG, kao i visina njegova zarade, a dilema je da li Savjet, stupanjem na snagu pravilnika, mora da potpiše novi ugovor o radu sa aktuelnim prvim čovjekom RTCG Brankom Vojičićem.

Menadžentu je naloženo i da precizira ko su takozvani top menadžeri u RTCG, odnosno sa kim i pod kojim uslovima ugovor o radu potpisuje generalni direktor.

Ugovor sam potpisao na četiri godine u skladu sa pravilnikom kojim je to regulisano, novi neću praviti ni sa kim. Ako mislite da to nije u redu, to je vaša stvar, kazao je Vojičić

„Moraju da se definišu kriterijumi, neko će sjutra da potpisuje ugovor sa generalnim direktorom“, istakao je predsjednik Savjeta Dušan Simonović, ocijenivši da je „nedopustivo što pravna služba RTCG nije radila na pravilniku“.

Vojičić je istakao da neće pristati na potpisivanje novog ugovora o radu sa Savjetom.

„Ugovor sam potpisao na četiri godine u skladu sa pravilnikom kojim je to regulisano, novi neću praviti ni sa kim. Ako mislite da to nije u redu, to je vaša stvar“, kazao je Vojičić, aludirajući na pravo Savjeta da glasa o njegovom povjerenju.

Bonus video: