URA traži hitnu sjednicu Skupštine Prijestonice i raspravu o bezbjednosti

Iz Ure su kazali da bi na tu sjednicu još jednom bio pozvan načelnik OB Cetinje Igor Popović
2180 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Cetinje, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Cetinjska URA će inicirati održavanje hitne sjednice lokalnog parlamenta u narednih 10 dana, na kojoj bi se našla samo jedna tačka dnevnog reda: bezbjednost ljudi u Prijestonici Cetinje.

To je saopštio odbornik cetinjskog GP URA, Slavko Šole Janković.

Kazao je da bi na tu sjednicu još jednom bio pozvan načelnik OB Cetinje Igor Popović.

"Za razliku od sjednice koja je za sjutra sazvana po hitnom postupku, smatramo da je sjednica čije održavanje mi iniciramo ona koja treba da nosi epitet hitnosti.

Svjesni da se četiri mjeseca nakon podnošenja izvještaja od strane načelnika bezbjednosna situacija u gradu nije promijenila na bolje već naprotiv, smatramo da je načelnik dužan ovog puta odbornicima i građanima odgovoriti na konkretna pitanja", rekao je Janković juče.

Istakao je da su prethodnog puta imali priliku samo da čuju suve statističke podatke o rezultatima koji su postignuti kad je u pitanju rasvjetljavanje krivičnih djela.

"Ono što nas više interesuje i što je od mnogo većeg značaja za sve stanovnike Cetinja jeste da čujemo što je to što se preduzima u cilju sprječavanja najtežih krivičnih djela.

Svjedoci smo, nažalost, da Cetinje kontinuirano moralno posrće, što je sasvim suprotno od onog Cetinja u kojem je moja generacija odrasla. Iskreno se osjećam poraženim jer je moj grad postao sinonim za kriminal", rekao je on.

Pitao je što će Prijestonici Strateški plan razvoja i potencijalna realizacija svih mogućih projekata, ako prečesto prisustvuju tragedijama na cetinjskim ulicama.

"Zbog svega gore navedenog u narednom periodu ćemo ozbiljno razmotriti ideju o organizaciji nepartijskog protesnog okupljanja ispred OB Cetinje, na kojem će, u prvom redu, biti pozvani svi odbornici lokalnog parlamenta i građanstvo.

Na tom okupljanju postavili bismo jasno pitanje, a to je da li se svemu ovome, uopšte, nazire kraj. Istovremeno bismo uputili poruku vrhu policije i države Crne Gore, a sve sa ciljem skretanja pažnje na stvarno stanje na Cetinju koje nije samo grad u koji se dolazi radi proslave nacionalnih praznika, već, nažalost sve više poligon za ubijanje naše mladosti", rekao je Janković.

Bonus video: