Janović prodao auto, Maslovari žive od plate

Objavljeni imovinski kartoni dva potpredsjednika Opštine Tivat
14332 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay

Potpredsjednici Opštine Tivat Ilija Janović (HGI) i Dejan Maslovar (SD) prošle su godine imali platu koja je iznosila od 1.012 do 1.304 eura, pokazuju njihovi imovinskii kartoni za 2019, koji su objavljeni sa sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Janovićeva plata u Opštini Tivat iznosila je 1.012 eura u prva dva mjeseca prošle godine, potom je neznatno porasla na 1.018 eura tokom većeg dijela godine, da bi u decembru dostigla iznos od 1.199 eura. Pored toga, on je lani primao i po 250 eura mjesečno od Hrvatske građanske inicijative kao član Predsjedništva te partije, a prijavio je i vanredni prihod od 600 eura za koliko je u septembar prošle godine prodao svoj stari automobil “fijat punto“ iz 1995.

Ilija Janović
Ilija Janović(Foto: Opština Tivat)

Janovićeva supruga lani je od nespecificiranog poslodavca primala platu koja je u januaru iznosila 283, a tokom ostatka godine 450 eura. Ona vozi “suzuki svift“ iz 2007, a njen suprug na svoje ime posjeduje “seat alteu“ iz 2007. Janovići na svoje ime nemaju upisanih nekretnina, a vlasnici su akcija u više firmi: Plantažama, Autoremontu Kotor, Ulcinjskoj rivijeri, Zeta filmu, ZIB-u i Izboru Bar. Ilija Janović nije dao saglasnost ASK-u za uvid u njegove bankarske račune.

Dejan Maslovar je prijavio da je tokom cijele prošle godine primao platu od 1.304 eura u Opštini Tivat i penziju od 340 eura od Fonda PIO. Podaci sa sajta Optine Tivat međutim, pokazuju da je njegova plata prošle godine iznosila nešto preko 1.315 eura mjesečno. Supruga Dragana radeći u Aerodromima Crne Gore mjesečno je zarađivala 900 eura, a sin Antonio zaposlen je u Turističkoj organizaciji Tivat gdje prima 370 eura mjesečno.

Dejan Maslovar
Dejan Maslovar(Foto: Opština Tivat)

Na Maslovare se takođe ne vode nekretnine, sa izuzetkom kuće od 56 kvadratnih metara u inostranstvu, a koju je prošle godine ugovorom o poklonu dobio drugi njihov sin Robertino, što je njegov otac tada i uredno prijavio ASK-u. Maslovari posjeduju četiri automobila: Dejan vozi “nisan murano“ iz 2007. a na svoje ime posjeduje i “golf 4“ iz 2000, Robertino vozi “nisan patfander“ iz 2007, dok supruga Dragana ima „golf 6“ iz 2010. Maslovar nije prijavio da posjeduje bilo kakve hartije od vrijednosti, niti da je opterećen kreditima, a nije dao ni saglasnost za uvid u svoje račune.

Bonus video: