Lijepa vijest: Samohrana majka Jasminka Pačariz dobiće stan

Jasminka je kazala da još uvijek misli da sanja i da joj je teško da povjeruje da se ovo stvarno dešava
8684 pregleda 2 komentar(a)
Jasminka Pačariz, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jasminka Pačariz, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 27.04.2020. 19:00h

Humanitarna organizacija "Hemias", Bjelopoljca Hajriza Hačka Brčvaka, doniraće sredstva za kupovinu stana samohranoj majci dvoje djece Jasminki Pačariz (31) iz Rožaja,nakon što je priča o njima objavljena na televiziji, u novinama i na portalu Vijesti.

"Uspjeli smo da zajedničkim donacijama sakupimo novac koji je potreban za ovu akciju, jer je ostatak novca do 13.000 uplaćen na račune Hemias -a, Hilala i Izvor života. Hvala svima koji su donirali, kao i onima koji bi ali nisu bili ovaj put u mogućnosti, kao i onima koji su bili u mogućnosti ali im se nije dalo", objavljeno je na Fejsbuk stranici te organizaciji.

Jasminka je kazala da još uvijek misli da sanja i da joj je teško da povjeruje da se ovo stvarno dešava.

"Toliko puta su mi obećali i slagali me. Godinama sanjam da moja djeca imaju topli dom i pitam se šta će sa njima biti jednog dana. Sada je to riješeno. Hvala Hajrizu Hačku Brčvaku i neka ga Alah nagradi i svakog zla sačuva njega i njegovu familiju”, kazala je Jasminka.

Ona se zahvalila i svima ostalima koji su joj pomagali.

"Veliko dobro ste učinili ovoj mojoj djeci, svima vam hvala”, kazala je Jasminka.

Jasminka Pačariz se godinama u neuslovnoj i skučenoj baraci od svega nekoliko kvadrata muči sa dvoje maloljetne djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama.

"Njoj je najteže, ona je dijete bolesno i ne može da podnese ovu izolaciju. Niti ima mjesta da se igra, dijete nema nikakve uslove za život", kazala je ranije Jasminka.

Život se sa ovom porodicom surovo poigrao prije četiri godine, kada je preminuo Jasminkin suprug.

Danas živi od 146 eura socijalne pomoći, a dok plati račune, ne ostane joj skoro ništa.

"Ovo je jedna trafika, ovde nije ni kuća ni ništa. Smrzavaju mi se djeca, sve im pomodre usta, ja mislim nisu mi živa djeca, kad ih vidim onako modrih usta", rekla je ranije Jasminka.

Bonus video: