SNP: Nurković da objasni kako su narkotici mogli biti zaplijenjeni na crnogorskom brodu

"Dok je Veljovićeva i Nuhodžićeva policija zauzeta hapšenjem građana i progonom mitropolita Amfilohija i sveštenstva SPC zbog navodnog kršenja mjera zabrane uvedenih zbog pandemije virusa korona, njemačka policija na crnogorskom brodu pronalazi stotine kilograma droge", kaže se u saopštenju
2042 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Brod "Budva" koji plovi pod crnogorskom zastavom i sa crnogorskom posadom, a na kome je u Hamburgu zaplijenjeno pola tone kokaina, je plovilo koje je plaćeno iz državnog budžeta, a koje je napravljeno u Kini, saopšteno je iz SNP-a.

"Tradicionalno, flašu o ovaj brod razbio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, tadašnji ministar saobraćaja i pomorstva, želeći mu na taj način sreću i uspješno poslovanje, koji su očigledno izostali. Naprotiv, i "Budva" je kao i "Jadran" postala prevozno sredstvo za narkotike, ugled naše države je još jednom srozan u međunarodnim okvirima, a naši pomorci zbog ovakvih situacija trpe teške posljedice", smatraju u ovom političkom subjektu.

Oni se pitaju gdje je i šta radi ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković?

"On se konačno mora umiješati u svoj posao i objasniti građanima kako su narkotici mogli biti zaplijenjeni na crnogorskom brodu, koji plovi pod crnogorskom zastavom i na kome rade pomorci iz naše zemlje", kaže se u saopštenju.

Kako tvrde u SNP-u, "evidentno je da ne postoji sinhronizacija u izjavama direktora "Barske plovidbe", koji je šokiran činjenicom da se na crnogorskom brodu dešavaju takve stvari, i premijera Markovića koji kaže da je "Budva" od prvog dana data u zakup stranoj kompaniji".

Oni su saopštili da su „Barska plovidba“ i „Jugooceanija“ nekada hranile trećinu Crne Gore i gradile Bar i Kotor, dok su danas urušena preduzeća koja samo podsjećaju na lijepa vremena u kojima smo živjeli.

"Ne smije se dozvoliti da naši pomorci, koji časno, pošteno i savjesno obavljaju svoj posao i služe na ponos Crnoj Gori, budu prokaženi zbog izuzetaka koji rade lakše zarade i lakomstva ne prezaju od toga da ukaljaju svoj, obraz porodice i zemlje iz koje dolaze" kaže se u saopštenju.

"Dok je Veljovićeva i Nuhodžićeva policija zauzeta hapšenjem građana i progonom mitropolita Amfilohija i sveštenstva SPC zbog navodnog kršenja mjera zabrane uvedenih zbog pandemije virusa korona, njemačka policija na crnogorskom brodu pronalazi stotine kilograma droge", kaže se u saopštenju.

"Gospodo iz vlasti: ne čuvajte državu od vjerujućih ljudi, običnih građana i sveštenika. Bezbjednost, čast i ugled države morate čuvati na drugim mjestima i na drugačiji način, onako kako vi nikada nećete biti u stanju da činite", zakjučeno je u saopštenju.

Bonus video: