Sjutra kreće novi konkurs za direktora ASK

"Na današnjoj telefonskoj sjednici, Savjet Agencije je konstatovao da nije pristigla nijedna prijava na treći ponovni javni konkrus za izbor direktora/ke ASK"

2525 pregleda 2 komentar(a)
Logo ASK-a, Foto: Antikorupcija.me
Logo ASK-a, Foto: Antikorupcija.me

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije odlučio je da raspiše novi, peti konkurs za direktora Agencije.

On će biti objavljen sjutra.

"Na današnjoj telefonskoj sjednici, Savjet Agencije je konstatovao da nije pristigla nijedna prijava na treći ponovni javni konkrus za izbor direktora/ke ASK", navodi se u saopštenju na sajtu Agencije.

"Vijesti" su u četvrtak objavile da članovi Savjeta Agencije neće imati prilike da iz četvrtog puta izaberu direktora Agencije, jer do isteka konkursa nije stigla nijedna prijava za nasljednika Sretena Radonjića.

Radonjić je krajem prošle godine napustio Agenciju.

Savjet Agencije održaće sjednicu u petak telefonskim putem na kojoj će razmatrati Plan kontrole i nadzora u toku izborne kampabnje za parlamentarne i lokalne izbore 30. avgusta.

Tema sjednice je i precizno pojašnjenje u vezi sa učešćem članova Savjeta Agencije u realizaciji obuka/seminara/radionica o obavezama organa vlasti u sprovođenju antikorupcijskih zakona.

Druga sjednica istog dana će biti zatvorena za javnost, na kojoj će biti nastavljen postupak potpune provjere imovinskog kartona v.d. direktora ASK.

Bonus video: