Podgorica dobila dva smart parkirališta, besplatni do kraja septembra

"Automatizovano smart parkiralište sa mogućnošću čitanja registarskih oznaka, samonaplatnom stanicom, video&voice podrškom operatera kao i upravljenje parkinga iz Operativno - kontrolnog centra", kazali su iz Parking servisa

7910 pregleda 3 komentar(a)
Parking u blizini Univerzitetskog centra, Foto: PG Biro
Parking u blizini Univerzitetskog centra, Foto: PG Biro

Parking servis d.o.o. završilo je radove na pripremi smart parkinga na dvije lokacije u gradu, u Ulici Serdara Jola Piletića preko puta zgrade Palada, i privremenom parking prostoru na Bulevaru Cetinjski put u neposrednoj blizini Univerzitetskog centra, saopštili su iz ovog servisa.

Parking na pomenutim parkiralištima biće besplatan za sve korisnike do kraja septembra.

"Ovaj važan projekat je dio smart city koncepta čijem razvoju Glavni grad posvećuje posebnu pažnju, a konkretno se odnosi na potpuno automatizovano smart parkiralište sa mogućnošću čitanja registarskih oznaka, samonaplatnom stanicom, video&voice podrškom operatera kao i upravljenje parkinga iz Operativno - kontrolnog centra Parking servisa", kazali su.

Naglašavaju da će građani na ovaj način imati efikasnije usluge parkiranja jer je način funkcionisanja rampi potpuno automatizovan i da je dovoljno da vozači svojim vozilima priđu rampi kako bi ušli na parkiralište.

Parking u blizini Pravnog fakulteta
Parking u blizini Pravnog fakultetafoto: PG Biro

Bonus video: