Svojim donacijama pomognite da Feđino liječenje bude uspješno

Vaše donacije možete uplatiti na broj žiro-računa: 510021098821502820, CKB banka, na ime Feđine majke Milene Alković

13133 pregleda 451 reakcija 11 komentar(a)
Feđa Alković, Foto: Privatna arhiva
Feđa Alković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.10.2020. 20:39h

Feđa Alković, iz Podgorice, je u avgustu napunio 5 godina i umjesto da sprema torbu za predškolsko, on pakuje kofer za bolničko liječenje u Turskoj.

U maju prošle godine, Feđi je odstranjen maligni tumor na mozgu "Glioblastoma multiforme", IV gradijus. Ovaj tip malignog tumora je poznat kao najsmrtonosiji i zvanična medicina za njega još uvijek nije pronašla lijek. Veoma mali broj djece u svijetu obolijeva od ove vrste karcinoma, a još manji je broj one koja se izliječe... Nadamo se da će uz vašu pomoć, molitvu i posvećenost ljekara, Feđa na kraju biti izliječen.

Nakon završene hemoterapije koju je primao godinu dana, Feđi je avgustu dijagnostifikovan recidiv. Tumor je za nepunih 20 dana, porastao čak 13mm! Zbog veličine i mjesta na kom se novi tumor nalazio, Feđa je hitno poslat za Tursku, na operaciju na privatnu kliniku Acibadem. Tamo je urađena stereotaktička radioterapija - jedan vid operacije, koju je Feđa dobro podnio, iako još uvijek postoji mogućnost za nuspojave. Stereotaktičkom radioterapijom kancer nije 100% uklonjen. Da bi kancer bio u potpunosti uklonjen potrebna je hemoterapija u trajanju od 6 mjeseci, koja takođe mora da se prima na Acibadem klinici. Acibadem je najbliža klinika koja ima sve neophodne uslove za Feđino izliječenje. Međutim, to je privatna klinika na kojoj liječenje iziskuje velike troškove. Fond za Zdravstvo Crne Gore pokriva troškove koji se odnose na hemoterapiju koja će se primati jedanput mjesečno. Ali, istovremeno, Feđa će morati da prima dodatne imuno terapije i ljekove za jačanje organizma, koje plaća porodica. U slučaju da mu se stanje pogorša i ljekari predlože hospitalizaciju ili između terapija budu potrebne dodatne laboratorijske analize, te troškove će, takođe, snositi porodica. Porodica mora da snosi i troškove smještaja i hrane u Istanbulu za predviđeni period od pola godine. Kao što primjećujete, porodici će biti potrebna značajna finansijska sredstva. Zbog toga, ovim putem molimo sve ljude dobre volje da nam ukažu pomoć i svojim donacijama pomognu da Feđino liječenje bude uspješno. Vjerujte da će i Vaš 1 eura za Feđu biti od velike pomoći.

Vaše donacije možete uplatiti na broj žiro-računa: 510021098821502820, CKB banka, na ime Feđine majke Milene Alković.

Bonus video: