Tužilaštvo još izviđa Lekovića

Istražitelji još nisu procesuirali slučaj demoliranja kancelarije načelnika Komunalne policije Tivta

4698 pregleda 23 reakcija 8 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Istražni organi još nisu procesuirali osobu koja je 4. novembra demolirala službenu kancelariju sada već bišeg načelnika Komunalne policije Opštine Tivat Novaka Lekovića (DPS).

“Povodom događaja koji se desio dana 4.11.2020. godine u prostorijama Komunalne policije Opštine Tivat, obavještavamo vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu formiran predmet, isti je u fazi izviđaja i nakon prikupljanja svih podatka bitnih za utvrđivanje činjeničnog stanja, biće donijeta odluka o daljem postupanju“, saopštila je juče „Vijestima“ portparolka ODT Kotor državna tužiteljka Ana Marinović.

Prema tvrdnjama dobro upućenih izvora “Vijesti“, Leković je 4. novembra oko 15 časova, nakon što je prethodno ujutro razgovarao sa gradonačelnikom Željkom Komnenovićem (Narod pobjeđuje) o svom novom statusu u opštinskoj administraciji, došao u svoju kancelariju koja se nalazi u staroj zgradi Opštine u Ulici Luke Tomanovića i dobio izliv bijesa u kome je, glasno psujući i prijeteći funkcionerima nove opštinske vlasti, počeo da lomi i izbacuje kroz prozor službeni inventar.

On je kroz prozor kancelarije na zelenu površinu izbacio kućište i monitor službenog kompjutera, kancelarijsku stolicu i još neke manje predmete i pritom je otjerao jednu od svojih koleginica koja je pokušavala da ga smiri. Nakon što je demolirao kancelariju, Leković ju je demonstrativno napustio, sjeo u službeni automobil i pod rotacijom, navodno se velikom brzinom vozio po gradu.

Njegovom ispadu prisustvovao je više ljudi, između ostaloga i pripadnik privatne sekjuriti firme koju je Opština angažovala da obezbjeđuje zgradu.

Radnik obezbjeđenja reagovao i spriječio uništavanja opštinske imovine, niti je Lekovićev ispad prijavio policiji. Rukovodstvo Opštine podnijelo je prijavu, a policija je pokrenula istragu i saslušala radnika obezbjeđenja i Lekovića koji je, navodno, negirao da je on bio ta osoba koja je demolirala kancelariju. On je dan nakon incidenta, otvorio bolovanje i više nije dolazio na posao, a u međuvremenu je stupanjem na snagu nove Odluke o organizaciji i načinu rada službi Opštine i smijenjen, jer je Komunalna policija prestala da postoji kao samostalna služba.

Nova opštinska vlast Tivta je protiv Lekovića koji je trenutno zvanično neraspoređen, pokrenula i disciplinski postupak zbog incidenta.

Iz ODT Kotor nisu detajnije komenatrisali da li je tužilaštvo povodom ovog incidenta saslušalo sve njegove svjedoke, uključujući i one za koje postoje foto-dokazi da su prisustvovali ovom događaju i koji su vidjeli počinioca jer su stajali ispod prozora Lekovićeve kancelarije. Iz Opštine nezvanično, izražavaju rezerve u način na koji je tivatska policija prustupila istrazi ovog incidenta, smatrajući da oni nastoje zaštititi Lekovića od krivičnog procesuiranja, navodno zbog kolegijalnih odnosa, jer je on prije nego što je od DPS-a prije dvije godine doveden da radi u Opštini Tivat, bio dugogodišnji policajac i inspektor u Centru bezbjednosti Herceg Novi.

Bonus video: