Još pola godine posla za nikšićke visokoškolce

Prema riječima Milice Radoičić, iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, 77 korisnika ušlo je u program, a 68 je uspješno završilo dvanaestomjesečno radno angažovanje, dok su neki zasnovali stalni radni odnos kod poslodavaca gdje su bili angažovani

2530 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Program za podsticaj zapošljavanja mladih visokoškolaca, koji se u Nikšiću realizuje 18 mjeseci, biće nastavljen još pola godine. To je rečeno na sastanku visokoškolaca i predstavnika lokalne uprave, a sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Milutin Simović.

Prema riječima Milice Radoičić, iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, 77 korisnika ušlo je u program, a 68 je uspješno završilo dvanaestomjesečno radno angažovanje, dok su neki zasnovali stalni radni odnos kod poslodavaca gdje su bili angažovani.

“O pozitivnim ishodima zajedničkog rada i vaše angažovanosti govori podatak da je vas 52 produžilo rad kod poslodavca u nastavku projekta u trajanju od šest mjeseci”, kazala je Radoičić i dodala da su poslodavci veoma zadovoljni radom angažovanih visokoškolaca.

Milan Korać, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, kazao je da je sastanak predstavnika lokalne uprave i visokoškolaca koji su uključeni u pomenuti program organizovan na inicijativu dijela angažovanih visokoškolaca.

“Sa saglasnošću predsjednika Opštine formirali smo novu budžetsku liniju koja se odnosi na realizaciju omladinske politike i tu su opredijeljena sredstva od 150 hiljada eura. Za realizaciju ovog programa biće izdvojeno oko 65 hiljada eura, a ostala sredstva će biti opredijeljena za realizaciju projekata, programa i aktivnosti planirah kroz Lokalni akcioni plan za mlade”, kazao je Korać.

Programom za podsticaj zapošljavanja mladih visokoškolaca lokalne samouprave obezbjeđuje iznos od 200 eura po pojedincu, a istu toliku sumu isplaćuje poslodavac.

Bonus video: