Talasi odnijeli Balerinu, zaštitni znak Budve

Veliki talasi demolirali su ugostiteljske terase na starogradskoj plaži Brijeg od Budve (Ričardova glava). Kompletan inventar je uništen

103877 pregleda 1950 reakcija 74 komentar(a)
Staza ka Mogrenu, Foto: Vuk Lajović
Staza ka Mogrenu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.12.2020. 12:05h

More je sinoć prodrlo u Stari grad, a talas je praktično došao do hotela Mogren. Voda je prodrla u veliki broj lokala u Starom gradu, a veći dio je i bez struje. Stanovnici ne pamte da se ovako nešto dogodilo.

Veliki talasi odnijeli su Balerinu bronzanu statuu koja je bila zaštitni znak Budve. Balerina je bila na stijeni ka plaži Mogren.

Član Savjeta Mjesne zajednice Stari grad Luka Vučković kazao je Vijestima da su obavijestili Opštinu, kako bi nadležne službe, odmah nakon što se more smiri, reagovale i pronašle statutu balerine.

Skulptura je djelo beogradskog vajara Gradimira Aleksića.

Veliki talasi demolirali su ugostiteljske terase na starogradskoj plaži Brijeg od Budve (Ričardova glava). Kompletan inventar je uništen.

Kompletan trg između Avale i Starog grada je prekriven pijeskom koji su talasi izbacili.

Budva nevrijeme
foto: Vuk Lajović

Ekipe “Vodovoda” Budva uspjele su da osposobe snabdjevanje grada vodom, a nakon intervencija na cjevovodu na plaži u naselju Kamenovo. Potrošači u najvećem dijelu opštine - od Kamenova do izlaza iz Budve, ponovo imaju uredno vodosnabdjevanje.

Normalizacija kod korisnika na višim kotama, očekuje se nakon 12 časova.

Kamenovo
Kamenovofoto: Vodovod

Iz Dukey marine kazali su da su tokom cijele noći pokušavali da zaštite plovila kako bi prošla sa najmanjom štetom. Oni su kazali da je neophodna rekonstrukcija marine i izgradnja novog Lukobrana.

Oni su pozvali sve vlasnike plovila da večeras obiđu i zaštite svoja plovila jer je najavljeno nevrijeme i za večeras.

Stari grad Budva
Stari grad Budvafoto: Vuk Lajović

Veliki talasi demolirali su restoran Dolce vita u Rafailovićima.

Bonus video: