Kese s mesom ostavili na vratima CEDIS: Više je nego neprimjerno da u 21. vijeku više od pet dana nemamo struju

Potrošači izražavaju ogorčenje zbog višednevnog prekida struje, navodeći da su primorani da bace kompletne namirnice iz zamrzivača

6293 pregleda 7 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Tufik Softić
Sa protesta, Foto: Tufik Softić

Grupa potrošača sa područja Andrijevice protestovala je danas ispred zgrade Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) u Beranama, navodeći da je više nego neprimjerno da u 21. vijeku više od pet dana nemaju struju.

Oni su, u znak protesta, donijeli kese sa mesom iz svojih zamrzivača i ostavili ih na ulaznim vratima zgrade.

Potrošači izražavaju ogorčenje zbog višednevnog prekida struje, navodeći da su primorani da bace kompletne namirnice iz zamrzivača.

"Pored toga što smo danima u mraku, pretrpjeli smo i velike štete, jer ćemo morati da svoje zamrzivače ispraznimo negdje na deponijama. Velika sramota, jer kud se god okrenete vidjećete pokidane žice i izvrnute stubove. Pitamo se da li smo sa ovakvim mrežama smjeli da dočekamo zimu. Pored toga, na terenu nema dovoljno ljudi za otklanjanje kvarova. Zato apelujem da se pošalje dodatna radna snaga kako bi se u našim selima brže uspostavljalo napajanje strujom. Ako se to ne uradi brojni potrošači će predstojeće praznike dočekati u mraku", kazao je Miloš Čukić.

Većina sela na području beranske, andrijevičke, petnjičke, plavske i gusinjske opštine još uvijek nijesu dobila struju.

Do prekida struje došlo je prije pet dana usled brojnih oštećenja koje je na dalekovodnim i niskonaponskim mrežama izazvao mokri snijeg.

Ekipe, koje su i danas na terenu, uspjele su da saniraju određene kvarove, ali su brojne niskonaponske mreže, zbog izvrnutih stubova i pokidanih užadi i dalje van funkcije, pa se opravdano strahuje da će pojedina udaljenija područja i narednih dana biti u mraku.

Vijestima se javio i Nikola Komatina iz Murine koji je kazao da nestanak struje posebno pogađa stare i bolesne, a da su u jednom slučaju starijem čovjeku koji koristi aparat za kiseonik, morali da priključe agregat.

I on je kazao da stanovnici te varošice svu zimnicu iz zamrzivača mogu slobodno da bace u otpad.

Bonus video: