Kolašin: Autobus se zaglavio na putu ka ski centrima, "oslobođen" nakon sat i po

"Zajedničkom akcijom, uz pomoć mehanizacije tog preduzeća, „oslobodili“ smo autobus i ispratila ga do izlaska iz grada. Radnici Komunalnog su produžili prema ski centrima, ukoliko još nekom bude potrebna pomoć“, kazao je Darmanović

18002 pregleda 10 komentar(a)
Autobus zaglavljen na putu ka ski centrima na Bjelasici, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Autobus zaglavljen na putu ka ski centrima na Bjelasici, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Autobus, koji je prevozio albanske turiste, zaglavio se proslijepodne na putu ka ski centrima na Bjelasici.

Zbog toga su intervenisali pripadnici kolašinske Službe zaštite, kao i radnici Komunalnog preduzeća. Kako je "Vijestima" kazao komandir Službe zaštite Željko Darmanović, autobus su „oslobodili“ nakon više od sat i po.

„Oko 18.30 sati dobili smo informaciju da je autobus zaglavljen na osmom kilometru od grada ka skijalištu. Pozvali smo direktora Komunalnog preduzeća Milivoja Bulatovića i zajedničkom akcijom, uz pomoć mehanizacije tog preduzeća, „oslobodili“ smo autobus i ispratila ga do izlaska iz grada. Radnici Komunalnog su produžili prema ski centrima, ukoliko još nekom bude potrebna pomoć“, kazao je on.

Darmanović kaže da autobus nije imao zimsku opremu, te da je to bio razlog zbog čega je ostao zaglavljen na putu.

Prema nezvaničnim informacija, takođe zbog nedostatka zimske opreme, tokom poslijepodneva, još nekoliko vozila je bilo zaglavljeno na putu prema skijalištima, pa se formirala kolona u kojoj su gosti skijališta čekali više od sat.

Mnogi posjetioci skijališta tvrde da je veliki problem i nedostak adekvatnog parking prostora na privatnom skijalištu. Kako tvrde, zbog toga se vozila parkiraju uz put, što otežava saobraćanje ostalima.

Bonus video: