Sanacija u Rovcima: Klizište učinilo put rizičnim za saobraćaj

"Kada se na proljeće stabilizuju vremenski uslovi, tražiće se trajno rješenje a na terenu će biti saobraćajni stručnjaci koji će predložiti šta i kako treba raditi“, kazao je potpredsjednik Opštine Kolašin Bojan Kuburović.

2879 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Počela je sanacija klizišta na putu u Rovcima, između Cerovice i Liješnja.

Radove, kako su kazali iz kolašinske lokalne uprave, izvodi preduzeće DOO “Keker”.

Klizište, koje se na toj lokaciji proteklih dana aktiviralo, oštetilo je put i učinilo rizičnim saobraćaj na tom dijelu saobraćajnice od Međurječja do Liješnja.

“Procijenjeno je da prvi korak bude izmiještanje dijela trase koji je bio ugrožen klizištem. Klizište je odsjeklo dio puta i suzilo ga tako da su mogli da prođu samo manji putnički automobili. Saobraćaj je blokiran za teretna vozila. Izmještanjem dijela trase će se omogućiti prohodnost puta i tako stanovnici Liješnja i Veljeg Dubokog neće biti saobraćajno blokirani. Kada se na proljeće stabilizuju vremenski uslovi, tražiće se trajno rješenje a na terenu će biti saobraćajni stručnjaci koji će predložiti šta i kako treba raditi“, kazao je potpredsjednik Opštine Kolašin Bojan Kuburović.

On podsjeća da je riječ o putnom pravcu koji povezuje Jadransku magistralu preko Međurječja, Cerovice, Liješnja sa Veljim Dubokim, Višnjama i Kapetanovim jezerom.

Modernizacija puta se odvija u fazama a prošle godine su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Kolašin, organizovali asfaltiranje do Liješnja.

Bonus video: