Alhantuli Spajiću: Da li ste znali da su Palestinci u Jerusalimu predmet etničkog čišćenja izraelske vlade?

"Gospodine ministre, da li ste znali da se sveta mjesta (hrišćanska i muslimanska) nalaze u Istočnom Jerusalimu, koji je međunarodnim pravom definisan kao okupirana palestinska teritorija?"

19284 pregleda 105 reakcija 27 komentar(a)
Hantuli, Foto: Skupština Crne Gore
Hantuli, Foto: Skupština Crne Gore

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabi Alhantuli postavio je četiri pitanja ministru finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojku Spajiću vezanu sa Spajićevu posjetu Izraelu.

"Gospodine ministre, da li ste znali da se sveta mjesta (hrišćanska i muslimanska) nalaze u Istočnom Jerusalimu, koji je međunarodnim pravom definisan kao okupirana palestinska teritorija? Gospodine ministre, da li ste znali da su Palestinci (hrišćani i muslimani) u Jerusalimu u ovom trenutku predmet etničkog čišćenja od strane izraelske vlade? Gospodine ministre, da li ste znali da je, u protekla tri dana, povrijeđeno 650 palestinskih civila u Jerusalimu od strane izraelske vojske koja vrši agresiju nad vjernicima tokom svetog mjeseca Ramazana? Gospodine ministre, da li ste čuli za Šeik Jarah?", naveo je Alhantuli na Tviteru.

Iz Ministarstva na čijem je Spajić čelu ranije su saopštili da Spajić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Izraelu gdje se sastao sa izraelskim ministrom finansija Izraelom Kacom i drugim zvaničnicima te zemlje i održao niz bilateralnih sastanaka.

Iz tog resora Vlade Crne Gore takođe je saopšteno da je Jerusalimski patrijarh Teofil III, prilikom susreta sa Spajićem pozdravio jedinstvo hrišćana u Crnoj Gori, koja njeguje multietnički i međuvjerski sklad i toleranciju, te istakao veliko poštovanje prema upokojenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

"Imao sam privilegiju da primim blagoslov za čitav narod i državu Crnu Goru, Jerusalimskog Patrijarha, njegovog blaženstva Teofila III, velikog prijatelja našeg naroda koji je, između ostalog, osveštao i Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru. Patrijarh Teofil se interesovao za aktuelnu situaciju u Crnoj Gori. Snažnu volju i vjeru u bolju budućnost ne mogu obeshrabriti i pokolebati nemiri ni brojna iskušenja sa kojima se suočavamo - mi u Crnoj Gori, a i naši prijatelji u Izraelu", poručio je Spajić prilikom susreta sa Teofilom III.

Bonus video: