Vujović oslobođena disciplinske odgovornosti: Nije zloupotrijebila đake u političke svrhe

"Tokom jučeašnjeg disciplinskog postupka, dokazano je da profesorica nije išla u Podgoricu kao član kolektiva škole, već kao član UBNOR Cetinje. Dokazano je i da đaci takođe nijesu išli u svojstvu učenika škole već na poziv cetinjskog UBNOR, a za šta su dostavljene kopije saglasnosti svih roditelja", rekao je "Vijestima" direktor OŠ "Lovćenski partizanski odred" Veljko Đukanović

28193 pregleda 615 reakcija 32 komentar(a)
Minut ćutanja pred Skupštinom Crne Gore 9. maja, Foto: Savo Prelević
Minut ćutanja pred Skupštinom Crne Gore 9. maja, Foto: Savo Prelević

Profesorica cetinjske Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred" Sanja Vujović oslobođena je disciplinske odgovornosti, čime je potvrđeno da nije zloupotrijebila đake u političke svrhe time što su učesvovali u polaganju vijenaca sa predstavnicma SUBNOR Crne Gore u Podgorici 9. maja.

To je "Vijestima" potvrdio direktor te ustanove Veljko Đukanović.

"Odlučio sam da obustavim disciplinski postupak i oslobodim profesoricu Vujović, i to na osnovu prikupljenih dokaza. Tokom jučeašnjeg disciplinskog postupka, dokazano je da profesorica nije išla u Podgoricu kao član kolektiva škole, već kao član UBNOR Cetinje. Dokazano je i da đaci takođe nijesu išli u svojstvu učenika škole već na poziv cetinjskog UBNOR, a za šta su dostavljene kopije saglasnosti svih roditelja. Dakle, ni Vujović ni đaci nijesu predstavljali školu, već su na skup u Podgoricu išli kao građani, a uz saglasnost roditelja učenika", kazao je Đukanović "Vijestima".

Kako je ranije saopšteno, iz kabineta ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić usmeno je sugerisano da zbog učešća na skupu 9. maja protiv profesorice Vujović škola treba da pokrene disciplinski postupak.

SUBNOR i antifašisti Crne Gore su 9. maja organizovali i šetnju Podgoricom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Šetnja je tada u podne organizovana od spomenika Svetom Petru Cetinjskom do zgrade Skupštine Crne Gore, gdje je priređeno i nekoliko minuta tišine.

Bonus video: