Info dan u BP: Podizanje svijesti građana o zaštiti od požara

Pored kampanje, koja se organizuje povodom mjeseca preventive od požara na gradskom trgu Bjelopoljcima se dijele flajeri “Šumski požari – bezbjednosna uputstva”

1890 pregleda 0 komentar(a)
Sa info dana u Bijelom Polju, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa info dana u Bijelom Polju, Foto: Jadrankla Ćetković

Kampanja “Podizanje svijesti građana o prevenciji i zaštiti", koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova i Direktorat za zaštitu i spašavanje u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja, organizovana je danas u Bijelom Polju.

Pored kampanje, koja se organizuje povodom mjeseca preventive od požara na gradskom trgu Bjelopoljcima se dijele flajeri “Šumski požari – bezbjednosna uputstva”.

Služba zaštite i spašavanja Bijelo Polje
foto: Jadrankla Ćetković

Cilj kampanje, prema riječima načelnice Direktorata za zaštitu i spašavanje, PJ Bijelo Polje i Mojkovac Elife Erović, je podizanje svijesti građana o zaštiti od požara.

„Info dan je organizovan u sklopu planiranih aktivnosti koje su preduzimaju pred period pojačane požarne opasnosti. Predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje i Službe zaštite i spašavanja u direktnom kontaktu sa građanima Bijelog Polja i dijeljenjem edukativnog materijala žele da ukažu na važnost preveniranja požara, upozoravajući na posljedice koje on može imati, kako po ljudske živote, tako i materijlana dobra, ali i po životnu sredinu“, kazala je Erović.

Ona je podsjetila da je najčešći uzrok požara u Crnoj Gori ljudski faktor, zbog čega je važno govoriti o prevenciji.

Građanima su prezentovana upustva o tome kako treba da se ponašaju u slučaju kada dođe do požara.

Bonus video: