Tradicionalna fešta u Ostrosu: Koštanji, med, duvan i kozji sir

"Koštanijadom podstičemo ekološku i autohtonu vrijednost kestena, našeg prirodnog nasljeđa u funkciji održivog razvoja kraja", kazala je Sanela Ličina
201 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2017. 16:07h

U Ostrosu je održana tradicionalna kulturno - poljoprivredna manifestacija Koštanijada, pod pokroviteljstvom te mjesne zajednice, Opštine Bar i lokane turističke organizacije.

Promocija autohtonih proizvoda barske Krajine, održana u sklopu proslave Dana opštine Bar, okupila je nekoliko hiljada posjetilaca koji su degustirali i kupovali krajinske koštanje, med, duvan, kozji sir, maslinovo ulje, čajeve, sok od šipka, jezerskog krapa…

“Ova fešta na jedinstven način integriše tradicionalne karakteristike ovog dijela opštine sa savremenim načinom života i već ima prepoznatljivo mjesto u turističkoj ponudi Ostrosa, Krajine, ali i Bara i Crne Gore. Koštanijadom podstičemo ekološku i autohtonu vrijednost kestena, našeg prirodnog nasljeđa u funkciji održivog razvoja ovog kraja, a ovakvi projekti koje podržava Opština Bar, pružaju ljudima mogućnost da shvate da se u ovoj zemlji vrijedi boriti i živjeti”, kazala je potpredsjednica Opštine Bar Sanela Ličina na otvaranju Koštanijade.

Među brojnim posjetiocima najveće krajinske fešte, bio je i predsjednik SO Bar Radomir Novaković koji je poručio da je Koštanijada dosadašnjim izdanjima pokazala da je manifestacija koju “vrijedi i treba čuvati”.

“Zadovoljni smo i organizacijom i programom i posjetom, sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Radosni smo kada vidimo veliki broj gostiju koji uživaju u našim proizvodima i trudu naših vrijednih izlagača”, kazao je predsjednik Odbora MZ Ostros Vebija Dodić.

U zabavnom program nastupili su orkestar Omera Hodžića, Elizabeta Marku, Roksanda Cimert, Dino Beharović, Rajko Joličić i Suad Šaptafi.

Galerija

Bonus video: