Gliser sa turistima iz Njemačke ostao bez pogona, akcija spašavanja uspješno završeno

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) dobio je u 21.18 časova poziv za pomoć sa onesposobljenost glisera koga je nosila struja i prijetila da ga nasuče na plićinu Tunja

6205 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Gliser tipa "Glastron" dug sedam metara na kojem se nalazilo šest njemačkih državljana, našao se sinoć u nevolji u Tivatskom zalivu.

Naime, došlo je do pregrijavanja motora pa je gliser ostao bez pogona u akvatoriju između svjetionika na plićini Tunja i rta Debela glava na ostrvu Sveti Marko.

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) dobio je u 21.18 časova poziv za pomoć sa onesposobljenost glisera koga je nosila struja i prijetila da ga nasuče na plićinu Tunja.

spašavanje turista Tivat
foto: Siniša Luković

"Shodo potpisanom SAR sporazumu, angažovane su kompanije POLE STAR (Andrej Frančesković) i NIK NAT (Milan Tepavac) iz Tivta, koji su se tada sa svojim plovilima nalazili na moru. Francesković i Tepavac su odmah pronašli gliser sa njemačkim državljanima između svetionika Tunja i rta Debela Glava i uzeli ga u tegalj. Akcija je uspješno završena uplovljavanje svih plovila u Airport marinu u uvali Brdišta kod Ostrva cvijeća", kazao je "Vijestima" načelnik Sektora traganja i spašavanja na moru UPSUL CG Žarko Lukšić.

Bonus video: