Ugostitelji Budve: Punkt za vakcinaciju da bude ispred Starog grada, mjere ne donositi danas za danas

“Da se vakcinišu, kako bismo što bolje priveli sezonu kraju, imali prostora za postsezonu i primpremili se za zimski period jer nije bilo tako davno da bismo zaboravili, da smo tražili da radimo pod kojim uslovima”, zaključuje se u saopštenju

13636 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon hitnog sastanka Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Budve donijeti su zaključci u vezi sa epidimiološkom situacijom u Budvi.

“Apsolutno razumijemo napore nadležnih da u ovim teškim i osjetljivim vremenima donesu adekvatne mjere, da zaštite zdravlje stanovništva s jedne strane, i da omogući rad privredi , te da nađu balans između hroničnog nedostatka radne snage i novih uslovljavanja, s druge strane. Obavezno promjeniti lošu praksu da se nove mjere donose "danas za danas" i bez konsultacija sa privredom. Što prije realizovati ideju ugostitelja za novim punktovima za vakcinaciju ispred Starog grada, hotela Park i drugi”, navodi se u saopštenju.

Shvatajući ozbiljnost situacije, iz Udruženja pozivaju sve kolege, članove, građane i turiste da strogo poštuju epidemiološke mjere.

“Da se vakcinišu, kako bismo što bolje priveli sezonu kraju, imali prostora za postsezonu i primpremili se za zimski period jer nije bilo tako davno da bismo zaboravili, da smo tražili da radimo pod kojim uslovima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: