Mladić iz Srbije donira bubreg Mojkovčaninu, potreban novac za put u Tursku

Ponosni smo na naše volontere koji se sve više odlučuju na donacije organa ljudima koji su u nevolji", kazali su iz NVO Izvor života

138531 pregleda 252 reakcija 32 komentar(a)
Medojević, Foto: Privatna arhiva
Medojević, Foto: Privatna arhiva

Dalibor Bajić iz Plandišta, iz Srbije, 2012. godine uzeo je donorsku karticu i prije tri godine donirao je kožu nepoznatom čovjeku iz sela blizu Majdanpeka. Sada se odlučio na korak dalje – ovaj tridesetjednogodšnjak doniraće bubreg, takođe nepoznatoj osobi, Rajku Medojeviću iz Mojkovca koji je na dijalizi od 2019.

Bajić je, kako su saopštili iz NVO “Izvor života”, njihov volonter u Srbiji.

“Cilj mu je da pokaže ljubav među nama, da smo svi jednaki pod ovim nebom. Drago mu je što ima saradnju sa našom organizacijom i ima mogućnost da preko nas pomaže. Ponosni smo na naše volontere koji se sve više odlučuju na donacije organa ljudima koji su u nevolji, jer nema veće sreće od one kada nekom poklonite šansu za novi život. Rajko i porodica Medojević zahvalni su Daliboru što je odlučio da baš njemu pomogne”, saopštili su iz NVO “Izvor života”.

Bajić
Bajićfoto: Privatna arhiva

Transplantacija treba da bude obavljena u Istanbulu, a Medojeviću je za tu svrhu, kao i za putne troškove, potrebno oko 40 hiljada eura, koje porodica nije u mogućnosti da nabavi.

“Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu da Rajko što prije riješi agoniju u kojoj se nalazi”, apelovali su iz “Izvora života”.

Sredstva, svi koji mogu i žele, mogu uplatiti na žiro račune kod CKB: 510220497028301574 ili na devizni ИБАН МЕ 25510000000122232262.

Bonus video: