Dodatno obrazovanje odraslih u srednjoj školi "Bratstvo Jedinstvo"

Sa njima će raditi profesori dugogodišnjem iskustvom u nastavnom procesu koji su i sertifikovani za obrazovanje odraslih

3918 pregleda 0 komentar(a)
Škola "Bratsvo Jedinstvo", Foto: Samir Adrović
Škola "Bratsvo Jedinstvo", Foto: Samir Adrović

U Srednjoj mješovitoj školi ,,Bratstvo-jedinstvo“ u Ulcinju, uskoro će biti omogućeno i obrazovanje odraslih osoba. U toj ustanovi ističu da škola ima licencu za organizovanje programa obrazovanja odraslih u sledećim sferama, odnosno zanimanjima- za engleski i njemački jezik, za osnove rada na računaru, za kuvare, konobare, muške i ženske frizere a ubrzo očekuju licencu i iz crnogorskog i albanskog jezika.

"Ove godine odabrani nastavni kadar završio je obuku programa andragoškog osposobljavanja koju su vodile dip. andragozi Ljiljana Garić i Gordana Bošković, a koja se odvijala u prostorijama škole u Tuzima i škole u Ulcinju, tako da će sa odraslima raditi profesori sa dugogodišnjem iskustvom u nastavnom procesu koji su i sertifikovani za obrazovanje odraslih", navodi se u saopštenju te školske ustanove.

Podsjeća se da je škola opremljena najsavremenijom opremom za potrebe nastave koja će se realizovati u odličnim uslovima i rasporedu u dogovoru sa kandidatima.

"Ovo je prilika za naše sugrađane da se dodatno edukuju, usavrše svoje znanje ili da se prekfalifikuju u zavisnosti od sopstvenih interesovanja ili potreba tržišta. Širenjem obrazovanja u najjužnijoj opštini u državi, usavršava se kadar na lokalnom nivou čime će se unaprijediti radni potencijal u ovoj sredini, piše u saopštenju.

Bonus video: