Pljevljanka počela štrajk glađu u zgradi Opštine

Drobnjak kaže da će štrajkovati sve dok odgovorni u Opštini ne poruše, kako tvrdi, nelegalno izgrađen objekat uz zid njene kuće

13350 pregleda 11 komentar(a)
Drobnjak, Foto: Goran Malidžan
Drobnjak, Foto: Goran Malidžan

Pljevljanka Borka Drobnjak počela je jutros štrajk građu u zgradi Opštine Pljevlja, jer lokalna samouprava godinama odbija da ukloni nelegalan privremeni objekat, koji je djelimično izgrađen na zemljištu čiji je ona vlasnik.

Drobnjak je kazala da je štrajk započela u zgradi Opštine jutros u osam, uprkos lošem zdravstvenom stanju.

“Štrajkujem u holu opštine. Dali su mi stolicu da mogu da sjednem. Nisam jela ni pila cijeli dan. Osjećam da sam počela da se tresem jer sam dijabetičar I imam visok krvni pritisak. Riješila sam da idem do kraja. Provešću i noć na ovom mjestu. Rekli su mi da u deset prestaje grijanje, ali ni to me neće pokolebati”, rekla je Drobnjak.

Kaže da će štrajkovati sve dok odgovorni u Opštini ne poruše, kako tvrdi, nelegalno izgrađen objekat uz zid njene kuće.

“Ili će porušiti nelegalno izgrađen objekat, ili ću ovdje umrijeti”, kazala je Drobnjak.

Ona je pozvala i predsjednika i potredsjednika Vlade Zdravka Krivokaapića i Dritana Abazovića da joj pomognu kako bi riješila ovaj problem sa kojim se suočava petnaestak godina.

Drobnjak tvrdi da je prije nekoliko godina njen komšija napravio pomoćni objekat zahvativši dio njenog zida I trotoara.

Zbog tog privremenog objekta, ističe ona, ostala je praktično bez dvorišta i prilaza kući.

Nakon izrade Detaljnog urbanistićkog plana, ističe ona, privremeni objekat predviđen za uklanjanje, ali da u opštini odbijaju godinama da to urade.

I u dopisu koji su Drobnjak prije nekoliko dana uputili iz Sekretarijata za uređenje prostora su kazali da je prigrađeni objekat spratnosti prizemlje plus sprat predviđen za uklanjanje, ne navodeći kada će to biti.

Bonus video: