Štrajk upozorenja Sindikata RTV Rožaje, traže smjenu direktora

"Međuljudski odnosi na relaciji radnici - direktor su ispod svakog nivoa što negativno utiče na proces rada u RTV što je još jedan od dodatnih razloga da on bude razriješen", kazao je Muratović

2256 pregleda 4 komentar(a)
Foto: RTV Rožaje
Foto: RTV Rožaje

Sindikalna organizacija lokalnog javnog emitera Radio – televizije Rožaje, organizovala je danas štrajk upozorenja i prestala sa emitovanjem programa na RTV Rožaje od 10 do 11 sati.

Odluku od stupanju u štrajk Sindikat RTV Rožaje je donio prvog marta, a organizovan je zbog izostanka odgovora Savjeta RTV Rožaje o ranije dostavljenom zahtjevu radnika te televizije da se razriješi izvršni direktor RTV Rožaje Rešad Kalač. Za tu odluku glasalo je 16 od 18 prisutnih radnika lokalne rožajske televizije. Od momenta donošenja odluke, otpuštena su četiri radnika televizije.

Ispred Sindikalne organizacije RTV Rožaje se obratio se predsjednik Štrajkačkog odbora Enver Muratović, koji je izjavio da je ovo samo upozorenje pred štrajk koji će nastupiti i trajati sve do ispunjenja svih zahtjeva štrajkača.

"Od prvog marta četiri radnika RTV je ostalo bez posla, nisu im produženi ugovori o privremenim i povremenim poslovima iako je njihov angažman prijeko potreban za normalno odvijanje procesa rada u RTV Rožaje. Radnicima su uskraćena i neka osnovna radnička prava kao što je pravo na korištenje godišnjih odmora. Međuljudski odnosi na relaciji radnici - direktor su ispod svakog nivoa što negativno utiče na proces rada u RTV što je još jedan od dodatnih razloga da on bude razriješen. Ukoliko ne ispune zahtjeve, zaposleni će stupiti u štrajk do potpunog ispunjenja svih štrajkačkih zahtjeva" - izjavio je Muratović.

Štrajk je podržan uz podršku Sindikata medija Crne Gore, a zaposleni očekuju odgovor nadležnih u što kraćem roku.

Bonus video: