CEDIS donirao 8.000 eura KCCG: Sredstva namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za očne bolesti

"CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnje donacije, Kliničkom centru donirao preko 160.000 eura"

1584 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je blizu 8.000 eura za potrebe Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saopštila je Služba za odnose sa javnošću KCCG.

"Donirana sredstva su namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za očne bolesti. CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnje donacije, Kliničkom centru donirao preko 160.000 eura", dodaje se u saopštenju.

"Uplaćena sredstva ćemo upotrebiti za nabavku opreme potrebne Dnevnoj bolnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo, čime će se poboljšati kvalitet i omogućiti bolja dostupnost usluga koju naša Klinika pruža pacijentkinjama", rekao je Srđan Medan, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Biljana Stijović sa Klinike za očne bolesti istakla je kako će ova donacija omogućiti nabavku neophodnog mobilijara od kojeg posebno izdvaja nabavku stolica za jednodnevnu mikrohirurgiju.

"Medicina zahtijeva kontinuiranu nabavku opreme, čime se omogućava ljekarima da blagovremeno uvode i sprovode savremene metode liječenja. U našoj Klinici je najviše zastupljena jednodnevna hirurgija, zato nas oftalmologe posebno raduje nabavka navedenih stolica", istakla je Stijović.

Vladimir Čađenović, donacija CEDIS, Biljana Stijović
foto: KCCG

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović, kako se navodi u saopštenju, istakao je "čvrstu riješenost menadžmenta CEDIS-a u pravcu nastavka saradnje sa Kliničkim centrom".

"Lično smatram da je briga za zajednicu čije resurse koristimo poslovni, ali i etički imperativ, upravo zbog toga i podržavam ovaj vid ulaganja", rekao je Čađenović.

Iz KCCG podsjećaju da je CEDIS potpisnik Sporazuma sa Kliničkim centrom, koji podrazumijeva obavezu da se do 2023. na godišnjem nivou ovoj zdravstvenoj ustanovi donira iznos od 25.000 eura.

"Donacije, realizovane prethodnih godina utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece, špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, kao i za adaptaciju Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju", poručili su iz KCCG.

Bonus video: