Nurković: Ramazan mjesec odricanja, praštanja i dobročinstva

“Da jedni drugima ukažemo na slabosti, da poboljšamo rodbinske, komšijske i prijateljske veze i budemo iskreno usmjereni jedni na druge”, dodao je Nurković

3108 pregleda 1 komentar(a)
Nurković, Foto: bvcg.me
Nurković, Foto: bvcg.me

Ramazan je mjesec odricanja, praštanja, dobročinstva, dijaloga i lijepe riječi, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća Ejup Nurković čestitajući praznik muslimanskim vjernicima.

Nurković je rekao da, u vremenu velikih iskušenja za čovječanstvo, ramazanski mjesec dodatno obavezuje da se ustraje u činjenju dobra.

“Da jedni drugima ukažemo na slabosti, da poboljšamo rodbinske, komšijske i prijateljske veze i budemo iskreno usmjereni jedni na druge”, dodao je Nurković.

On je kazao da mjesec Ramazana u svima probudi dobročinstvo i pažnju prema drugima.

“Ramazan je vrijeme strpljivosti i odricanja. Posebna prilika za sve koji slijede posljednju božiju objavu, da sami provjere svoj odnos prema Allahu i prema ljudima, da ga poprave i da budu najbolji primjer interpretacije islamskog učenja”, naveo je Nurković.

On je naveo da je Ramazan prilika da se najljepši trenuci podijele sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima, ali isto tako i da se pomogne bolesnima, iznemoglima i svima kojima je potrebna pomoć.

“Želimo da ovaj mjesec provedete u sreći i zdravlju, da ga u miru i rahatluku ispostite, otvorenog srca i sa puno duševnih blagodati za napredak na ličnom i porodičnom planu”, poručio je Nurković.

Bonus video: