VIDEO Odronio se put na Veruši

”Tuda je sada rizično prolaziti. Pogotovo ako bi kamion pokušao da prođe glava bi vozaču bila u torbi, vjerovatno bi se survao. Zbog toga apelujemo da se put što priuje sanira i obezbijedi”, kazao je Gogić

7815 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Put kroz Verušu prije dva dana se urušio, zbog čega su to i mnoga druga sela odsječena od Podgorice, pa mještani moraju kroz Platije preko Kolašina da bi došli do svojih kuća.

Kako je pojasnio Darko Gogić put se obrušio u blizini ribnjaka na Veruši, pokušavali su da stupe u kontakt sa nadležnima kako bi postavili znakove upozorenja, obezbijedili i krenuli u sanaciju.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima, obrušio se veliki dio puta, asfalt je napukao.

”Tuda je sada rizično prolaziti. Pogotovo ako bi kamion pokušao da prođe glava bi vozaču bila u torbi, vjerovatno bi se survao. Zbog toga apelujemo da se put što priuje sanira i obezbijedi”, kazao je Gogić.

On je istakao da je preko 20 sela sa toga područja odsječeno od Podgorice.

Mještani Veruše, Lijeve Rijeke i drugih sela sa tog područja, kako su “Vijesti” već pisale, još će čekati na regionalni put Podgorica - Kolašin, koji bi trebalo da ih spoji sa petljom i auto-putem u naselju sa poznatim podgoričkim dječjim odmaralištem.

U toku je, tvrde iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, revizija idejnog rješenja za tu regionalnu saobraćajnicu.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj “Vijestima” su odgovorili i da će “nakon dobijanja pozitivnog mišljenja od strane revidenta, pristupiti se daljoj razradi - ugovaranju izrade glavnog projekta”.

”Po pozitivnoj reviziji glavnog projekta uradiće se elaborat eksproprijacije radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, koje je potrebno riješiti prije izgradnje saobraćajnice”, dodali su iz Agencije.

Gogić je kazao da je i to veliki problem mještana toga kraja i da se nadaju da će se napokon početi nešto raditi i povodom toga.

I mještani sela Krkor, Đedenice, Močila, Ljevaja, Ptiča, Kruševice, Jasike, Duške, Nožica, Jablana, Brskuta, Rijeke, Kami, Grbog Dola, Kovačnica, Lopata su apelovali da se pristupni puta za njihova naselja što prije napravi, jer kako su istakli na tom području ima dosta mještana koji su stalno nastanjeni.

Kako su pojasnili, prema projektu, to bi trebalo bi da bude kružna raskrsnica, od koje bi jedan krak išao prema pomenutim selima, a drugi prema Veruši.

Mještani Veruše i Lijeve Rijeke požalili su se nedavno “Vijestima” da sa trase auto-puta nema izlaza, odnosno priključka do njihovih naselja, pa moraju putovati čak i do 15 kilometara duže da bi se uključili ili isključili sa te saobraćajnice.

Mještanin Veruše Svetozar Orović kazao je da to mjesto ima veliki broj kuća i vikendica, a da je uključenje na auto-put udaljeno 15 kilometara i da je to suviše daleko.

Bonus video: