Nikšić: Niz aktivnosti povodom Nedjelje Crvenog krsta

Članovi Omladinskog kluba će 10. maja posjetiti djecu u vrtiću u Humcima, koji će takođe organizovati akciju prikupljanja garderobe, i održaće difuziju. Tog dana će pripremati obroke i pomagati Narodnoj kuhinji toga, a u Studentskom domu održaće i difuziju o Crvenom krstu i obuku pružanja prve pomoći

2569 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić
Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić

Aktivisti nikšićkog Crvenog krsta će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti 8. maj, Svjetski dan Crvenog krsta, kao i Nedjelju Crvenog krsta koja traje do 14. maja.

Tako će omladinci 8. maja, zajedno sa najmlađim volonterima, građanima dijeliti čokoladice sa logom Crvenog krsta, dok će dan kasnije ugostiti mališane iz vrtića “Ciciban” koji su organizovali akciju prikupljanja polovne garderobe i igračaka. Tog istog dana, omladinci će posjetiti starija lica u stanju socijalne potrebe i odnijeti im humanitarnu pomoć.

Članovi Omladinskog kluba će 10. maja posjetiti djecu u vrtiću u Humcima, koji će takođe organizovati akciju prikupljanja garderobe, i održaće difuziju. Tog dana će pripremati obroke i pomagati Narodnoj kuhinji toga, a u Studentskom domu održaće i difuziju o Crvenom krstu i obuku pružanja prve pomoći.

Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori se obilježava 11. maja, kada i počinje velika akcija koja traje do 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Mjesec davanja krvi u Nikšiću započeće akcijom kluba Elektroprivrede i Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

Volonteri Crvenog krsta će zajedno sa članovima NVO “Preporod” dijeliti propagandni materijal iz oblasti prevencije HIV–a i AIDS-a, a planirano je i druženje sa članovima Kluba za starija lica u eko parku Blace, gdje će biti organizovane i sportske igre.

Volonteri će u sklopu Nedjelje Crvenog krsta obići škole na ruralnom području, “Rade Perović” na Velimlju i “Pavle Kovačević” na Grahovu, dok će pripadnike romsko-egipćanske populacije povesti na planinarenje.

Aktivnosti planirane za Nedjelju Crvenog krsta završavaju se 14. maja, u subotu, kada će omladinci raditi u nikšićkim lokalima, a zarađene dnevnice iskoristiće za kupovinu tehničkih sredstava za škole u ruralnom području.

Bonus video: