U Bijelom Polju na mjestu nelegalne deponije "nikla" sportsko rekreativna zona

Kako je lokalitet neograđen prvi radovi ovih dana biće usmjereni na izgradnju ograde do Lima

9058 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Na lokalitetu Patkova otoka u naselju Loznice u Bijelom Polju, u čast obilježavanja Dana nezavisnosti, danas je svečano puštena u rad sportsko-rekreativna zona, koju čine sportski tereni za mali fudbal, teretana na otvorenom i dječje igralište sa rekvizitima.

U presijecanju vrpce pored njega učestvovao je član Mjesne zajednice Loznice Muzafer Badžić i uspješna mlada karatistkinja Zerina Ličina.

Ova lokacija donedavno je bila pretvorena u deponiju građevinskog i komunalnog otpada a već prvih dana, naročito u popodnevnim satima, okuplja veliki broj djece iz Loznica, Rasova, ali i Pruške i cijelog grada.

Otvarajući sportsko -rekreativnu zonu, koja je prva faza budućeg sportsko-rekreativnog centra, predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da su na ovakve sadržaje Bjelopoljci i Bjeloljke čekali dugi niz godina.

“Uspjeli smo da za kratko vrijeme isprojektujemo, završimo tender i završimo prvu fazu radova, koja obuhvata fudbalski teren, igralište I teretanu na otvorenom, sa česmom, rasvjetom i mobilijarom”, kazao je Smolović. Kako je lokalitet neograđen, naglasio je predsjednik, prvi radovi ovih dana biće usmjereni na izgradnju ograde do Lima, kako bi boravak svih a prije svega male djece na otvorenom bio bezbijedan.

“U drugoj fazi, koja kreće odmah, gradiće se trim staza dužine 400 metara, i još dva terena, košarkaški i teren za odbojku na pijesku, uz dodatne sadržaje, ozelenjavanje prostora i izgradnja parka”, kazao je Smolović.

Predsjednik vjeruje da će ova zona, od nekadašnjeg odlagališta otpada postati najljepša centralna zelena zona grada, koju će koristiti čitav grad, na dobrobit djece, mladih i starih.

Radovi započeti prije petnaestak dana završeni su prije roka, 1. juna.

Bonus video: