Janković: Podgorička Služba zaštite i spašavanja sezonu dočekuje spremno

Iz PG Biroa su podsjetili da požarna sezona u Podgorici obično počinje sredinom juna i prvih dužih sušnih perioda, te istakli da je neophodno da građani pokažu maksimalnu odgovornost u predstojećim mjesecima

4721 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica spremno dočekuju požarnu sezonu, kako sa aspekta materijalno-tehničkih sredstava, tako i u broju vatrogasaca, saopšteno je iz PG Biroa.

Komandir Službe zaštite Goran Janković istakao je da su ovog ljeta pored redovnog sastava njihovih pripadnika angažovane i osobe koje će takođe tokom ljetnje sezone pokrivati određeni dio teritorije glavnog grada.

„Ono što je zaista dobro je da smo u samoj pripremi požarne sezone odradili veliki posao kada je u pitanju hidrantska mreža, javna preduzeća i kada je konkretno u pitanju čišćenje brda Gorica. Pripadnici su u saradnji sa ostalim gradskim službama odradili kompletno čišćenje, uklanjanje zaostalog biljnog materijala koji je stradao u prošlogodišnjem požaru. Ono što su noviteti u radu službe jeste da ćemo vrlo brzo dobiti najsavremeniju i najmoderniju opremu kada je u pitanju lična zaštitna oprema, odnosno odijela za prilaz vatri“, kazao je Jankovć i najavio da će ova služba uskoro dobiti još jedno vozilo

On je istakao da očekuju dolazak jednog vozila za brze intervencije koje će, kako je kazao, služiti za tehničke intervencije i za saobraćajne nezgode.

"Pored ovih vozila izvršili smo i nabavku određene opreme koja se tiče zaštite od požara, tako da zaista mogu reći da ovu sezonu dočekujemo spremno i da ćemo, kao i u prethodnom periodu dati maksimum, a sve u cilju očuvanja , prije svega javnih površina i svih onih prirodnih dobara koja se nalaze na teritoriji Podgorice", poručio je Janković.

Iz PG Biroa su podsjetili da požarna sezona u Podgorici obično počinje sredinom juna i prvih dužih sušnih perioda, a da Služba zaštite i spašavanja "raspolaže sa najvećim brojem vozila od svog osnivanja", te istakli da je neophodno da građani pokažu maksimalnu odgovornost u predstojećim mjesecima.

Bonus video: