Iz Prijestonice o gradnji azila za pse: Nećemo licitirati rokovima

"Prijestonica Cetinje je programom privremenih objekata, koji bi trebalo da bude usvojen na prvoj narednoj sjednici Skupštine prijestonice, predvidjela izgradnju azila u naselju Zagrablje"

2337 pregleda 4 komentar(a)
Privremeni azil na Cetinju, Foto: Privatna arhiva
Privremeni azil na Cetinju, Foto: Privatna arhiva

Iz Prijestonice Cetinje saopštili su da smatraju da bi u ovom momentu bilo nezahvalno dati tačan rok za izgradnju azila, ali i obećali da će se to pitanje rješavati realnom dinamikom i u skladu sa zakonom i procedurama lokalne samouprave.

Oni su se ponovo oglasili nakon teksta u “Vijestima”, u kojem su iz nevladine organizacije koja gazduje privremenim azilom za pse, saopštili da su im lokalne vlasti rekle da će “novi azil biti izgrađen možda za pola godine”.

”Prijestonica Cetinje je programom privremenih objekata, koji bi trebalo da bude usvojen na prvoj narednoj sjednici Skupštine prijestonice, predvidjela izgradnju azila u naselju Zagrablje. U ovom naselju je u toku izgradnja saobraćajnice neophodne za pristup parceli koja je predviđena za izgradnju azila za napuštene životinje”, naveli su iz Prijestonice.

Istakli su da su rukovodstvo Prijestonice i predstavnici nadležnog Sekretarijata za investicije i održivi razvoj, obećali da će se to pitanje rješavati realnom dinamikom i u skladu sa zakonom i procedurama lokalne samouprave.

”Takođe, možemo da potvrdimo da je nova gradska uprava odlučna da najprije privremeno, a onda i trajno, do kraja i na održiv način riješi ovaj problem”.

Kako su “Vijesti” pisale, 80 pasa iz azila na Cetinju neće završiti na ulici, jer se nazire rješenje problema, nakon što je vlasnik privremenog skloništa za napuštene životinje prije nekoliko dana obavijestio gazde tog objekta da moraju pse da sklone, jer će da prodaje dio imanja.

Bonus video: