Vučinović "Pomorskom saobraćaju": Zanima me šta bi sud u Strazburu imao da kaže na gušenje sindikalne organizacije...

"Podsjetio bih da je do sada Pomorski saobraćaj tužilo oko 20 radnika po više osnova i da su svi dosadašnji sporovi, koji su riješeni, bili u korist radnika. A o tome koliko Pomorski saobraćaj poštuje prava radnika i zakone naše države, govori podatak da je sud tri radnika dva puta vraćao na posao, a Vi ste im oba puta nakon toga uručili novi otkaz", poručio je Vučinović

5058 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Trajekt
Foto: Trajekt

Ohrabrujem direktora Pomorskog saobraćaja Dejana Bana da preduzme sve zakonske radnje u vezi ovog i svih ostalih slučaja koji, sad već bivši radnici, vode protiv njega, a kojih je u izobilju, navodi se u reagovanju bivšeg radnika i sindikaliste Ivana Vučinovića na reakciju Pomorskog saobraćaja.

On je reagovao na saopštenje "Pomorskog saobraćaja" koje je objavljeno juče na Portalu Vijesti.

Povezani članci

30. Maj 2022.

Sudska odluka pogrešna

"Podsjetio bih da je do sada Pomorski saobraćaj tužilo oko 20 radnika po više osnova i da su svi dosadašnji sporovi, koji su riješeni, bili u korist radnika. A o tome koliko Pomorski saobraćaj poštuje prava radnika i zakone naše države, govori podatak da je sud tri radnika dva puta vraćao na posao, a Vi ste im oba puta nakon toga uručili novi otkaz. O tome koliko su radnici plaćeni i preplaćeni, te koliko se o njima brinete, govore podaci da nakon treće smjene rade drugu, što je i Inspekcija rada konstatovala, a svemu tome možemo raspravljati u četiri oka ili što bi Vi rekli "proćakulati" u bilo kojoj televizijskoj ili radijskoj emisiji. Kad već pominjete više sudske instance i mene veoma zanima šta bi sud u Strazburu imao da kaže na gušenje sindikalne organizacije, otpuštanje radnika zbog sindikalnog udruživanja i gaženja svih osnovnih prava radnika", kazao je Vučinović i dodao da se ovim završava dalja prepiska po portalima.

On je dodao da je presuda pravosnažna i da na istu nije dozvoljena revizija.

"Nisu realne šanse da se Ustavni sud i Strazbur bave ovom materijom i podrže poslodavca u ovakvoj vrsti sporova kazao je advokat tužilaca Jovan Pejović", rekao je Vučinović.

Bonus video: