Bahović tvrdi da ga neopravdanao terete za zastarjeli dug

Iz EPCG su saopštili da se njegove tvrdnje netačne. Uz prisustvo policajaca, ipak, postignut dogovor da se oslobode radne prostorije

7422 pregleda 9 komentar(a)
Bahović tokom protesta ispred EPCG, Foto: Jadranka Ćetković
Bahović tokom protesta ispred EPCG, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Benjamin Bahović protestovao je danas ispred zgrade Elektroprivrede Crne Gore - jedinice za snadbijevanje u centru grada.

On je kazao da štrajkuje ispred zgrade, jer ga EPCG neopravdano terete za zastarjeli dug u iznosu oko 600 eura. Naveo je da je trebalo da se sastane sa nekim od predstavnika EPCG, nakon što je u petak odbio da napusti njihove kancelarije, ali da to toga nije došlo, zbog čega se odlučio na štrajk.

“Priznali su mi da po zakonu zastarijeva svaki dug poslije tri godine, ali moralno pravo im dozvoljava da traže da se dug plati”, kazao je Bahović, dodajući da će nastaviti štrajk dok se njegov problem ne riješi.

Iz EPCG je saopšteno da je Bahović 1. jula došao u prostorije FC Snabdijevanje Bijelo Polje, ističući žalbu na EPCG zbog neosnovanog duženja za račun, te isključenja električne energije.

"Naznačeni kupac tvrdi da je ranije avansno uplatio 100 eura na ime računa, ali da mu je rečeno da unaprijed ne može plaćati po tom osnovu, budući da ima zaostali dug, te da je uplaćeni novac otišao na ime ranijeg dugovanja. Gospodin Bahović je i 4. 7. 2022. godine došao u prostorije FC Snabdijevanje Bijelo Polje, ističući da ne želi da se skloni odatle sve dok mu se ne otpiše dug, za koji navodi da je zastario. Tvrdnja Bahovića, prema kojoj on našoj kompaniji ne duguje novac na osnovu utrošene električne energije nije tačna, budući da pomenuti gospodin na svom pretplatnom broju ima zaostali dug, kao i neredovne uplate po osnovu računa za utrošenu električnu energiju", saopšteno je iz EPCG.

Oni navode da nije tačna ni tvrdnja Bahovića, prema kojoj je njegova uplata u iznosu od 100 eura, izvršena 27. 4. 2022. godine, propala.

"Budući da je naznačeni iznos uredno uknjižen na ime uplate za utrošenu električnu energiju“, navode iz EPCG, dodajući da nije tačno ni da mu je, kako on tvrdi, isključena električna energija, niti se njegovo ime nalazi na nalogu za isključenje.

Iz EPCG napominju da su danas, nakon mnogo pokušaja, uz prisustvo policajaca, uspjeli da postignu dogovor na osnovu kog će Bahović prekinuti štrajk, odnosno ometanje redovnog rada u FC Snabdijevanje, uz obavezu da redovno izmiruje sve buduće dugove po osnovu računa za utrošenu električnu energiju, dok će se sporovi u vezi sa prethodnim dugovanjima rješavati u sudskom postupku, odnosno drugom odgovarajućem postupku.

Bonus video: