Bijelo Polje: Policajci privatnim vozilima blokiraju ulaz

Prostor parkinga zgrade Fonda PIO i Fonda zdravstva pojedini službenici CB Bijelo Polje svakodnevno uzurpiraju na ulazu ispred zgrade i rampe, pa čak i pješačkog prolaza susjedne zgrade dva fonda

28989 pregleda 28 komentar(a)
Blokiraju rampu i ulaz na parking, Foto: Jadrankla Ćetković
Blokiraju rampu i ulaz na parking, Foto: Jadrankla Ćetković

Više pripadnika službenika Centra bezbjednosti u Bijelom Polju mjesecima se bahato ponaša, blokirajući privatnim automobilima ulaz i rampu Fonda PIO i Fonda zdravstva, koji se nalaze u susjednoj zgradi, tvrde u Fondu PIO.

”Zvuči nevjerovatno da lica u uniformama, koji su određeni da čuvaju javni red i mir, svojim bahaćenjem remete rad javnih ustanova, pružajući loš primjer građanima”, kazao je načelnik Fonda PIO Dragan Nedović.

On rekao da je problem parkinga ispred zgrade koji je i u vlasništvu dva fonda, po prvi put kvalitetno riješen prije godinu i to poslije četvrt vijeka.

Zgrade fondova i Centra bezbjednosti
Zgrade fondova i Centra bezbjednosti foto: Jadrankla Ćetković

”Plac parking prostora koji je od prošle godine bio smetlište oduzetih vozila od strane MUP-a, uz svesrdnu pomoć načelnika CB Bijelo Polje Radovana Tončića i Parking servisa, uspjeli smo da očistimo i privedemo namjeni, nakon čega je postavljena rampa, jer nam je cilj da taj prostor koriste korisnici naših usluga, od kojih je veliki broj teško pokretan, i zaposleni”, kazao je Nedović.

”Uspomena” na ta vremena je, kaže Nedović, vozilo “golf 2”, koji desetak godina leži na parkingu, i koji nije uklonjen jer više niko i ne zna čiji je i od koga je oduzet.

Iz Fonda zdravstva su podsjetili da je u toku ocrtavanje parking prostora za lica sa posebnim potrebama, kako bi im omogućili nesmetan prilaz.

”U planu je da korisnici prije dolaska pozovu određeni broj telefona i da nesmetano mogu da koriste parking ili da vozilima priđu do ulaza”, kazao je Karalić, dodajući da i da je u toku izgradnja pokretne rampe za bezbjedniji prilaz zgradi.

Službenici Fonda napominju da je bahato ponašanje službenika Centra bezbjednosti svakodnevna pojava. Ističu da su im do sada oštećene dvije male rampe, za čiju popravku je utrošeno oko 300 eura.

”Centru bezbjednosti smo uputili dvije prijave, ali do sada nismo obaviješteni da li su vinovnici pronađeni. Mi ne tražimo izvještaj o oštećenju tuđe stvari, već o vinovniku oštećenja državne imovine, koja nam je povjerena na čuvanje”, kazo je Nedović.

U međuvremenu, pojašnjava on, Fond PIO je bio sklopio ugovor sa Parking servisom koji je bio preuzeo korišćenje i naplatu parkinga, međutim zainteresovanih vozača nije bilo, zbog čega je Parking servis vratio rampu koju je Fond otkupio.

Iz Uprave policije “Vijestima” su nezvanično saopštili da taj prostor službenici nekada koriste kada dolaze na otpremanja smjene, trenutno, i bez predugog zadrzavanja.

”Do sada nije bilo prigovora na ponašanje službenike policije, da su se bahato ponašali sa namjerom da bi eventualno ometu korisnike u korišćenju parkinga, a ukoliko bi bilo takvih slučajeva u narednom periodu preduzećemo sve potrebne zakonske mjere. Što se tiče prijava Fonda protiv NN učinilaca za oštećenje rampi, obaviješten je nadležni državni tužilac zbog krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari”, kazali su iz UP.

Bonus video: