DPS Nikšić: Reakcija policije sramna i nezapamćena

"Takođe, današnje provokacije od strane nacionalista pokazuju da je u Crnoj Gori, kao što smo tvrdili odavno, na djelu oživjeli fašizam koji kroz djelovanje pojedinih paravjerskih organizacija, političkih stranaka, pojedinih NVO i medija nastoji ostvariti svoje velikodržavne projekte i ideje", navodi se u saopštenju

24097 pregleda 30 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je da je reakcija Uprave policije u Nikšiću "sramotna i nezapamćena".

Kako navode, policija koja je dozvolila "militantnim kleronacionalistima" da prekinu proslavu Dana pobjede nad fašizmom može se porediti samo sa onom kada je 4. i 5. septembra korištena sila "kako bi se napali mirni demonstranti koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru".

"Takođe, današnje provokacije od strane nacionalista pokazuju da je u Crnoj Gori, kao što smo tvrdili odavno, na djelu oživjeli fašizam koji kroz djelovanje pojedinih paravjerskih organizacija, političkih stranaka, pojedinih NVO i medija nastoji ostvariti svoje velikodržavne projekte i ideje", navodi se u saopštenju.

Ističu da je Nikšić bio i da će ostati perjanica antifašizma, a da su "fašističku ideologiju porazili jednom i porazićemo je koliko god puta je potrebno - mirno, demokratski i civilizovano".

Bonus video: