Požar većih razmjera na Bioču, gori i u Piperima

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica je saopštila da su u protekla 24 časa realizovali 13 intervencija

19786 pregleda 6 komentar(a)
Požar u mjestu Bioče, Foto: FB Služba zaštite i spasavanja Glavni grad
Požar u mjestu Bioče, Foto: FB Služba zaštite i spasavanja Glavni grad

Na teritoriji Podgorice aktivni su požaru u mjestu Biče i mjestu Lopate u Piperima.

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica je na Fejsbuku objavila da joj je danas u 17.48 prijavljeno da gori nisko i visoko rastinje u mjestu Bioče.

"Na lice mjesta su upućene tri posade sa osam vatrogasaca. Izlaskom na lice mjesta ustanovljeno je da se radi o požaru većih razmjera. Pripadnici Službe su na terenu i trenutno ne postoji opasnost od širenja požara ka obližnjim objektima", poručili su iz Službe zaštite i spašavanja.

Oni su naveli i da im je u 14.31h prijavljeno da gori nisko i visoko rastinje u mjestu Lopate u Piperima.

"Na lice mjesta su upućene dvije posade sa šest vatrogasaca. Pripadnici Službe su lokalizovali požar, spriječili dalje širenje ka obližnjim objektima i trenutno su na terenu kako bi u potpunosti ugasili požar", poručili su iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica na Fejsbuku.

Oni su naveli i da su u protekla 24 časa realizovali 13 intervencija.

"Od navedenog broja, 12 prijava se odnosilo na požare trave, niskog i visokog rastinja na sledećim lokacijama: Kokoti, Pelev brijeg, Veruša, Stara Zlatica, Dajbabe, Botun, Pavlovina, Beri, Dajbabe, Piperi, u kanjonu Morače i u blizini Kombinata aluminijuma. Jedna prijava se odnosila na hladnjaču zahvaćenu požarom u mjestu Ljajkovići. Ostale intervencije odnose se na aktivnosti iz nadležnosti Službe", naveli su iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: