Turista iz Rusije navodno napao porodicu iz Ukrajine u lokalu u Petrovcu; Armenko: Gosti su se izmirili

"Došlo je do konflikta između gostiju što smo pokušali u nekoliko navrata da smirimo. Nismo se svrstali ni na jednu stranu", rekao je Armenko

27833 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Twitter/visegrad24
Foto: Twitter/visegrad24

Društvenim mrežama se proširio snimak svađe u petrovačkom restoranu "Ponta" između državljana Rusije i Ukrajine.

U opisu snimka na tviteru navodi se da je ruski turista u Crnoj Gori napao porodicu iz Ukrajine zbog ukrajinske zastave i da je "menadžer restorana stao na stranu agresivnog Rusa".

Na snimku se može vidjeti i da jedan od zaposlenih u lokalu tjera te osobe iz lokala.

Vlasnik lokala "Ponta" Ilija Armenko, tvrdi da "nikakvog incidenta nije takoreći ni bilo".

Armenko je "Vijestima" kazao da neki gosti iz Ukrajine "već dva dana provociraju sa zastavama Ukrajine" i da je to zasmetalo gostima iz Rusije.

"Došlo je do konflikta između gostiju što smo pokušali u nekoliko navrata da smirimo. Nismo se svrstali ni na jednu stranu", rekao je Armenko.

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković pozvao je Upravu policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova da hitno reaguju zbog dešavanja u lokalu "Ponta".

"I sankcionišu uznemiravanje državljana Ukrajine i njihovo istjerivanje iz restorana od strane menadžera istog. Najoštrije osuđujemo ovaj incident i iskazujemo solidarnost sa državljanima Ukrajine đe god da su", naveo je Zeković na Tviteru.

Armenko je "Vijestima" rekao da je na društvenim mrežama objavljen samo dio rasprave i osvrnuo se i na stav Zekovića.

"I ne znam gospodinu Zekoviću odakle tolika sloboda da diže tenzije ni iz čega ne znajući o čemu se radi. Napominjem da je reagovala i policija i da su se gosti izmirili i sve je proteklo u najboljem redu. Samo će se zastava naše zemlje vijoriti u mom lokalu", rekao je Armenko.

Dodao je i da ukoliko neko u njegovom lokalu bude diskriminisan ili uvrijeđen, da će se kao vlasnik lokala izviniti.

Bonus video: