Amerikanka se povrijedila prilikom skoka u more na Crvenoj stijeni

"Odmah su isplovili čamci SAR-1 i SAR-5 sa punom medicinskom opremom i uz veliku pomoć ljekara iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoc sigurno i bezbjedno evakuisali su povrijeđenu ženu mlađe dobi"

21953 pregleda 9 komentar(a)
Ukazivanje pomoći povrijeđenoj američkoj državljanki, Foto: UPSUL
Ukazivanje pomoći povrijeđenoj američkoj državljanki, Foto: UPSUL

Pomorsko operativni centar UPSUL primio je poziv da se kod uvale Bigovica (Crvena stijena) iza brda Volujica u Baru povrijedila američka državljanka koja je skakala u more.

"Odmah su isplovili čamci SAR-1 i SAR-5 sa punom medicinskom opremom i uz veliku pomoć ljekara iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoc sigurno i bezbjedno evakuisali su povrijeđenu ženu mlađe dobi", saopšteno je večeras iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

povrijeđena Amerikanka
foto: UPSUL

Dodaju da je u akciji učestvovao i Sektor granične policije Bar.

"Povrijeđena osoba je transportovana u bolnicu u Baru na dalji tretman. Posadu UPSUL koja je učestvovala u akciji činili Perunović, Vuković, Koković, Bošković, Zaganjor, Pacak i Čejović. Želimo da naglasimo veliko požrtvovanje ljekara Zavoda za hitnu mesicinsku pomoć, koje su na nepristupačnom terenu skočile u more da bi pružile pomoć povrjeđenoj osobi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: