Green Home: U nedjelju akcija čišćenja plaže Buljarica

"Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori organizuje NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa brojnim nevladinim organizacijama, međunarodnim institucijama, javnim preduzećima i građanima"

2287 pregleda 3 komentar(a)
Buljarica, Foto: Shutterstock
Buljarica, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) Green Home saopštila je da se i ove godine prudružuje akciji obilježavanja Međunarodnog dana čišćenja obala.

Oni su dodali da će voditi akciju čišćenja plaže Buljarica u nedjelju, 18. septembra sa početkom u 12 časova.

"Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori organizuje NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa brojnim nevladinim organizacijama, međunarodnim institucijama, javnim preduzećima i građanima. I ovog puta će se na više lokacija širom Crne Gore udružiti snage i dati svoj doprinos rješavanju problema nagomilanog otpada. Uz to, izvršiće se revizija otpada, odnosno prikupljanje podataka o otpadu, te njegova kategorizacija prema vrstama i brendovima", navodi se u saopštenju Green Home-a.

Oni su dodali da če se dobijeni podaci koristiti za analizu i dalje aktivnosti u ovoj oblasti. Svi su dobrodošli da se priključe akciji na lokaciji po izboru.

"Spisak lokacija je objavljen na sajtu cleanupmontenegro.me i na društvenim mrežama. Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Crnogorskog Telekoma", kazali su iz Green Home-a.

Bonus video: