Đukanović: Herceg Novi da bude inspiracija budućim generacijama

"Da se podsjetimo slobodarstva i rodoljublja Novljana i Novljanki, vanvremenskih pet Danica i njihovih zasluga koje su nam omogućile da danas Herceg Novi možemo graditi po vlastitoj mjeri. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva, snazi solidarnosti i bezrezervnoj ljubavi prema gradu kome smo posvećeni i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju

7477 pregleda 23 komentar(a)
Đukanović (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Đukanović (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. oktobra, Dana Opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

''Dan Opštine Herceg Novi je prilika da se podsjetimo i zahvalimo generacijama koje su gradile i čuvale njegove građanske vrijednosti i tradiciju", kazao je Đukanović.

"Da se podsjetimo slobodarstva i rodoljublja Novljana i Novljanki, vanvremenskih pet Danica i njihovih zasluga koje su nam omogućile da danas Herceg Novi možemo graditi po vlastitoj mjeri. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva, snazi solidarnosti i bezrezervnoj ljubavi prema gradu kome smo posvećeni i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika.

Kako kaže, "zadatak je da daljim djelima, radom i zalaganjem, budućim generacijama Novljana ostavimo u nasljeđe grad koji će biti inspiracija novim pregnućima".

Ističe da se mora obezbijediti kontinuitet projekata koji Herceg Novi čine globalno prepoznatljivom turističkom, kulturnom i privrednom destinacijom, značajnom za dalje očuvanje investicione prestižnosti crnogorskog prostora.

Naglašava, "danas više nego ikad odgovornim odnosom svih nas, prije svega izvršne vlasti i lokalne uprave, moramo spriječiti odlazak globalno najreferentnijih kuća u oblastima od izuzetnog značaja za dalji razvoj Crne Gore i konkurentnosti njene turističke ponude".

Dodaje da je "kontinuitet rezultata u ovim oblastima jedini garant daljem stabilnom i dinamičnom razvoju Herceg Novog".

"Uz želju ostvarenja daljeg ekonomskog i društvenog napretka još jednom Vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave svim učesnicima svečane sjednice", zaključio je Đukanović.

Bonus video: