"Saradnja Ambasade Ukrajine i Ministarstva prosvjete na visokom nivou"

"Konstatovano je da se sada u obrazovnoj sferi Ukrajinci u CG ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima, a sva aktuelna pitanja i izazovi se brzo i efikasno rješavaju"

2689 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete

Saradnja Ambasade Ukrajine i Ministarstva prosvjete Crne Gore na izuzetno visokom nivou i može biti uzor čak i za druge zemlje.

To je konstatovano na sastanku ministra provjete, Miomira Vojinovića i ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Oleha Herasimenka.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da su Herasimenko i Vojinović skrenuli pažnju na mnoge aspekte praktične bilateralne saradnje.

Herasimenko je, kako navode, zahvalio Vojinoviću, Vladi i narodu Crne Gore na brižnom tretmanu prema ukrajinskoj djeci, koja su, kako je kazao, bila primorana da napuste Ukrajinu zbog ratnih dešavanja, a koja su obrazovanje nastavila u školama Crne Gore.

"Konstatovano je da se sada u obrazovnoj sferi Ukrajinci u Crnoj Gori ne suočavaju sa bilo kakvim značajnim problemima, a sva aktuelna pitanja i izazovi se brzo i efikasno rješavaju", navodi se u saopštenju.

Oni su izrazili uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Bonus video: