Zaposleni u bolnici Meljine: Protest u nedjelju na Debelom brijegu, lijek je u rukama Vlade

Apel je upućen zaposlenima Doma zdravlja Herceg Novi, Instituta "dr Simo Milošević", kao i ostalim crnogorskim zdravstvenim ustanovama, Sindikatu doktora medicine i Sindikatu zdravstva Crne Gore

6408 pregleda 7 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić

Zaposleni u bolnici Meljine najavili su za sjutra (nedjelja 6. novembar) u 11 sati protest na graničnom prelazu Crne Gore sa Hrvatskom - Debeli brijeg.

U apelu kolegama, koji su dostavili "Vijestima" radnici ove bolnice poručili su da je došao momenat da se udruže u još jednoj teškoj borbi - spašavanju i ozdravljenju bolnice Meljine.

Apel je upućen zaposlenima Doma zdravlja Herceg Novi, Instituta "dr Simo Milošević", kao i ostalim crnogorskim zdravstvenim ustanovama, Sindikatu doktora medicine i Sindikatu zdravstva Crne Gore.

"Poštovane kolege, godinama unazad blisko sarađujemo i zajednički se borimo za isti cilj, a to je liječenje i spašavanje života naših sugrađana. Sada je došao momenat da se udružimo u još jednoj teškoj borbi a to je spašavanje i ozdravljenje bolnice Meljine. Samo udruženim snagama možemo se izboriti za lijek koji u ovom momentu postoji i nalazi se u rukama Vlade Crne Gore, ali je pitanje da li će ga propisati i da li će stići na vrijeme. Stoga vas molimo da nas podržite na bilo koji način, a oni koji su u mogućnosti da dodju na predstojeći protest u nedjelju 06.11.2022 u 11 sati na granici Debeli brijeg, kako bismo poslali zajedničku poruku da Herceg Novi treba bolnicu, da Herceg Novi više nema vremena za čekanje! Unaprijed zahvalni radnici bolnice Meljine", navodi se u apelu zaposlenih.

Bonus video: