Nikšić: Novinarima i kompanijama uručene zahvalnice za doprinos u oblasti životne sredine

"Kada Elektroprivreda preuzme Željezaru, imaćemo preduslov da možemo da računamo da u toj fabrici dobijemo prostor za reciklažni centar", kazao je predsjednik Opštine

3060 pregleda 2 komentar(a)
Sa dodjele, Foto: Opština Nikšić
Sa dodjele, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktor Ekološkog pokreta "Ozon" Aleksandar Perović uručili su zahvalnice novinarima za medijsko praćenje tema iz oblasti životne sredine, kao i kompanijama koje su dale doprinos u oblasti životne sredine.

Kako je kazao Kovačević, "sa Elektroprivredom smo priveli kraju projekat uređenja topola i okoline oko Krupačkog jezera, odnosno parka kojem su se najviše obradovala djeca. Pivara "Trebjesa" je sprovela kampanju ’Nikšićko Grin’ tokom koje je rađeno na uređenju korita rijeke Bistrice i postavljen je odgovarajući mobilijar na šetalištu pod Trebjeso, dok je "Sava osiguranje" sprovela akciju sadnje na šetalištu u ulicama 'Alekse Backovića' i 'Petra Lubarde'. Zahvalnica i pojedinim medijima koji su svojim izvještavanjem na pravi način obavještavali javnost o stanju životne sredine u našem gradu".

Lokalna uprava je, prema riječima Kovačevića, posebnu pažnju usmjerila na očuvanje i poboljšanje životne sredine, pa su, kako je istakao, od prvog dana mandata krenuli u rješavanje dugogodišnjeg problema deponije Mislov do.

Podsjetio je da je Vlada za Mislov do opredijelila 400 hiljada eura, da ta sredstva još uvijek nijesu legla na račun Opštine i da se nada da će novac biti u najskorije vrijeme operativan kako bi se krenulo sa sanacijom.

Istakao je da će, kada Elektroprivreda preuzme Željezaru, imati preduslov da mogu da računaju da u toj fabrici dobiju prostor za reciklažni centar.

Aleksandar Perović, izvršni direktor "Ozona", kazao je da organizacija na čijem je čelu ima kontinuirane aktivnosti iz oblasti životne sredine, kako kada je lokalna uprava u pitanju, tako i kada je privredni sektor u pitanju.

"Vi iz medija ste 'pokrili' sve ono što je vezano za životnu sredinu. Vi novinari nam dosta pomažate da se otvore te najbitnije teme i da ih donosioci odluka uzmu sa velikom pažnjom", kazao je Perović.

Poručio je da se nada da će u 2023. godini biti mnogo više razloga da budu u medijima, a da će građani učinjenim biti zadovoljni.

Bonus video: